• onze waardering

Besjes in het bos - Margaret Atwood RECENSIE

Recensie: Besjes in het bos - Margaret Atwood

Besjes in het bos is een verhalenbundel waarin verbinding tussen mensen centraal staat, op verschillende manieren zoals een huwelijk, vriendschap of familie. Er zijn een aantal losse verhalen en een aantal verhalen met het echtpaar Nel en Tig in de hoofdrol.

De verhalen in Besjes in het bos zijn zeer afwisselend, en in een aantal daarvan zijn het echtpaar Nel en Tig de vaste hoofdpersonen. Die vormen samen een chronologisch verhaal over de verschillende fasen in hun huwelijk. Deze zijn verspreid over het boek en worden afgewisseld door verschillende andere verhalen zoals Vrijstaat en Interview met een dode. Dit zorgt voor variatie in het geheel terwijl de verhalen van Nel en Tig juist weer het geheel bij elkaar houden. Een verrassende en aangename manier om een aantal korte verhalen te bundelen van Margaret Atwood. Het maakt dat er veel afwisseling is en je je dus niet snel gaat vervelen terwijl een Nel-en-Tig-verhaal weer voor een beetje herkenning en houvast zorgt.

De verschillende verhalen in Besjes in het bos hebben allemaal net een ander genre. De één neigt wat meer naar een roman terwijl de ander heel dicht tegen science fiction aan zit. Door deze verschillen zal het boek ook een breed publiek aantrekken. Margaret Atwood laat je met Besjes in het bos zowel lachen als huilen. Het verlies van Nel weet ze voelbaar te maken in de laatste verhalen over en Nel en Tig en bij de Ongeduldige Griselda weet ze je hardop aan het lachen te krijgen. Door deze mix van thema’s, gevoelens en genres is het een zeer afwisselend boek geworden wat je in één keer uit kunt lezen of juist verhaal voor verhaal met pauzes zo lang als je wil.

De schrijfstijl van Margaret Atwood is erg aangenaam en makkelijk leesbaar. Ze voert je moeiteloos mee in haar fantasie. In Besjes in het bos laat zien welke kanten, en dat zijn er veel, deze allemaal op kan gaan. Vooral Ongeduldige Griselda en Metempsychose zijn hier goede voorbeelden van. Van verleden tot heden en van romantiek tot science fiction en humor, Besjes in het bos heeft het allemaal. 

Samengevat is Besjes in het bos een boek dat een breed publiek zal aantrekken maar een echte must-read is voor liefhebbers van Margaret Atwood. Over wie op een laagdrempelige manier kennis wil maken met haar werk.

 

Recensie: Besjes in het bos - Margaret Atwood

Besjes in het bos

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Besjes in het bos onderzoekt de kern van familierelaties, het huwelijk, verlies en herinnering, en wat het betekent om samen een leven door te brengen. Van twee beste vrienden die het oneens zijn over hun gedeelde verleden tot de juiste manier om te voorkomen dat iemand stikt; van een dochter die wil bepalen of haar moeder misschien een heks is tot wat te doen met geërfde relikwieën zoals paradezwaarden uit de Tweede Wereldoorlog. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Sesamstraat maakte een parodie op Stranger Things

  • Recensie: Sky Rojo

  • Een man voor één nacht

Zoek in artikelen