• onze waardering

Een nieuw begin - Santa Montefiore RECENSIE

Recensie: Een nieuw begin - Santa Montefiore

Flappy's leven op Badley Compton in Devon kent zijn hoogtijdagen: ze is druk met haar clubjes, haar vriendinnen en haar relatie met Kenneth. Toch wordt haar perfecte leventje op scherp gezet als Jim en Molly Price naar Devon verhuizen en zonder enig gevoel voor hiërarchie de plaatsen van Kenneth en Flappy vooraan in de kerk innemen. Om het nog erger te maken, besluit Jasper -een van Flappy's vier kinderen- met zijn vrouw Briony en twee kinderen naar Devon te komen. Maar zoals we van Flappy gewend zijn weet ze haar ergernissen altijd goed te verbergen en geniet ze van alle reuring. Of zou ze in Een nieuw begin leren om echt te genieten van alle pracht en praal om haar heen?

Een nieuw begin is het tweede deel in de serie De tuinen van Devon, over Flappy. Zoals Santa Montefiore zelf al aangaf in haar dankwoord: hoewel Flappy zelf al wist dat er een tweede deel zou komen, is het voor de lezer toch weer een blijde verrassing. En wat voor een deel! Een nieuw begin is een easy read, maar wel met de kwaliteit van schrijven die we van Santa Montefiore gewend zijn. Dat betekent prachtige zinnen, een idyllische omgeving en personages met veel flair. En welk personage heeft er nu meer flair dan Flappy? Onze favoriete, ongekroonde koningin van Devon heeft weer genoeg in petto voor haar grootste fans.

De subtiliteiten die Santa Montefiore in haar verhalen en personages weet te verwerken zorgen voor veel leesplezier. Een nieuw begin is van begin tot eind komisch en vervuld met sarcasme. De heerlijke uitspraken van Flappy zorgen ervoor dat je als lezer meer dan eens hardop moet lachen:

Joan, zijn vrouw, was aanzienlijk minder charismatisch en viel weg tegen de bekleding zodra ze op de bank zat.

Waar het Bij het licht van de maan soms nog een beetje aan karakterontwikkeling ontbrak, wordt dat met Een nieuw begin volledig goed gemaakt. Alle spannende ontwikkelingen alsmede de manier waarop Flappy zich weet te ontwikkelen zorgen ervoor dat de aandacht van de lezer wordt vastgehouden.

Al met al is Een nieuw begin een heerlijk verhaal om mee op de bank te kruipen. Het voldoet aan de verwachtingen die je als lezer hebt bij een verhaal van de hand van Santa Montefiore en tegelijkertijd is het verhaal vernieuwend en prikkelend. Het verhaal is van begin tot eind doordrenkt met humor, helemaal als de lezer een goede dosis sarcasme weet te waarderen.   

Recensie: Een nieuw begin - Santa Montefiore

De tuinen van Devon 2 - Een nieuw begin

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na het einde van haar affaire met Charles probeert Flappy nieuw leven in haar relatie met Kenneth te blazen. En Flappy zou Flappy niet zijn als ze zich niet zou bezighouden met het vertier in de buurt: ze is van plan om een Nieuwjaarsbal te organiseren. Zelfs haar zoon Jasper en zijn vervelende vrouw Briony zijn ervoor overgekomen uit Australië en zullen zich misschien permanent vestigen in Badley Compton. Flappy komt weer voor verschillende uitdagingen te staan. Zo is er een nieuw stel in de buurt komen wonen, Molly en Jim, en zij pakken de dingen net even anders aan. Zal haar Nieuwjaarsbal een succes worden? En belangrijker nog: zal ze de avances van Charles kunnen weerstaan?

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Een anonieme vrouw

  • Het geheim van de gevaarlijke museumschat - Maren Stoffels

  • Eindelijk: de voornaam van Schmidt uit New Girl is onthuld

Zoek in artikelen