• onze waardering

De patchworkfamilie - Cathy Bramley RECENSIE

Recensie: De patchworkfamilie - Cathy Bramley

Gina, een jonge vrouw, woont en werkt sinds haar scheiding op Evergreens, een idyllisch landgoed aan de rand van een dorp op het Engelse platteland. In haar knusse cottage runt ze een succesvolle kinderopvang. De kinderen zijn dol op haar en de meeste ouders zijn inmiddels vrienden geworden. Ook met haar buren, de ouderen Bing, Violet en Delphine kan ze het goed vinden. Aan haar zorgeloze bestaan komt plotsklaps een eind als Violet overlijd en de erfgenamen Evergreens willen verkopen. Lukt het Gina om te verkoop tegen te houden? Of gooien haar gevoelens voor de knappe verkoper roet in het eten?

Wie eerder een boek van Cathy Bramley heeft gelezen herkent gelijk de typische Bramley ingrediënten: jonge vrouw, landgoed, een paar ouderen waar ze zich om bekommert en een knappe, aantrekkelijke kleinzoon of in dit geval achterneef. In De Patchworkfamilie maken we kennis met Gina, die nooit voor haarzelf opkwam. Ze voelde zich dom en minderwaardig ten opzichte van haar broer, een genie volgens haar ouders. En ook tijdens haar huwelijk durfde ze niets tegen haar man in te brengen. Evergreens en haar liefde voor de bewoners en opvang-kinderen doet haar beseffen dat het nu haar tijd is. Ze gaat de strijd aan om haar droom te verwezelijken: van Evergreens een thuis maken voor jong en oud. Een patchworkfamilie waar verschillende generaties van elkaar leren en genieten, want voor familie hoef je geen bloedband te hebben.

De schrijfstijl van Bramley is weer heerlijk ongecompliceerd, precies genoeg details, realistisch met een vleugje humor. De emoties, gedachten en worstelingen van de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en heel herkenbaar. Bramley slaagt er altijd in om ze zo te beschrijven dat je ze gelijk in je hart sluit. De tweeling Isabel en Lily wil je meteen knuffelen en zeggen dat alles goed komt. En Gina gun je een prachtig leven met die lieve, zachtaardige Dexter. Fijn dat ze aandacht besteedt aan belangrijke thema’s zoals verbintenis tussen jong en oud (als je oud bent ben je zeker nog niet afgeschreven) het familiegevoel en homoseksualiteit. Het laat zien dat het maken van herinneringen veel belangrijker is dan materiële zaken!

De Patchworkfamilie is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde en verbintenis.Dompel je onder in het grotendeels zorgeloze, trage en gelukkige bestaan van de hoofdpersonen en je komt helemaal tot rust. Door deze roman besef je waar het om gaat. Face-to-face contact met je naasten zonder afleiding van telefoons, gewoon lekker aan de keukentafel knutselen, bakken en eten, dat is een stuk waardevoller dan fancy gadgets of andere (luxe) spullen. Voor liefhebbers van Jenny Colgan en Katie Fforde.

Recensie: De patchworkfamilie - Cathy Bramley

De patchworkfamilie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Single Gina leidt een gemoedelijk en zorgeloos bestaan en gaat conflicten het liefst uit de weg. Ze runt een kinderopvang vanuit haar gehuurde, knusse cottage aan de rand van landgoed The Evergreens. Zodra het grote huis samen met haar cottage verkocht dreigt te worden, is Gina vastbesloten om hier een stokje voor te steken. Hierdoor staat ze recht tegenover de knappe vreemdeling die de verkoop regelt. Gooien haar gevoelens voor hem haar plannen overhoop?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Frankusstein

  • Deze cosy crime-boeken wil je lezen

  • Film top 6: maart 2018

Zoek in artikelen