• onze waardering

Vlucht - Kate Stewart RECENSIE

Recensie: Vlucht - Kate Stewart

De afspraak is simpel: het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner hoeft te doen, is het een jaar uithouden bij haar van haar vervreemde vader in het kleine stadje Triple Falls en in zijn fabriek werken. In ruil daarvoor betaalt hij niet alleen haar collegegeld, maar ontvangt ze ook een klein fortuin waarmee Cecilia haar alleenstaande moeder kan helpen.

Maar alles verandert wanneer ze Sean ontmoet op haar eerste werkdag. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring – waaronder de mysterieuze Dominic – een groep mannen die volgens hun eigen regels leeft en allemaal dezelfde tatoeage van een raaf hebben.

Cecilia is van nature geen durfal, maar verblindt door haar gevoelens voor Sean én Dominic is het lastig om naar haar verstand te blijven luisteren. Ze is vastbesloten om te genieten van haar zomer in Triple Falls en open te staan voor nieuwe ervaringen, waar ze ook toe leiden.

Een kleine waarschuwing als je begint te lezen in Vlucht van Kate Stewart. Als je eenmaal begonnen bent wil en moet je Vlucht zo snel mogelijk uitlezen. Je wordt direct het verhaal ingezogen en dat zorgt ervoor dat je moeilijk kan stoppen. Het hele verhaal wordt verteld vanuit Cecilia. Al haar gedachtes, gevoelens en gebeurtenissen worden gedetailleerd verteld vanuit haar oogpunt. Omdat alle details worden meegepakt, blijf je boeiend lezen.

Kate Stewart heeft in Vlucht een goede afwisseling gemaakt tussen de lengte en inhoud van de hoofdstukken. Sommige zijn lang en boeiend, andere zijn een stuk korter en bevatten wat meer basisinformatie voor de loop van het verhaal. De schrijfstijl is prettig. Taalgebruik is goed en duidelijk, zo worden bijvoorbeeld stukken in andere talen, ook uitgelegd.

Vlucht van Kate Stewart heeft een sensueel tintje wat meerdere keren terugkomt. Dat zorgt ervoor dat je wilt weten hoe het afloopt met de liefde tussen Cecilia, Sean en Dominic. Doordat je vanuit de ogen van Cecilia alles ontdekt, leer je hierdoor Sean en Dominic ook beter kennen.

Tegen het einde van Vlucht, raak je licht in de war en weet je even niet meer goed waar de gebeurtenissen naar toe zullen gaan. Dan merk je ook pas dat je het bijna uit hebt en dat er een tweede deel komt. Daar ga je zeker naar uitkijken als je de laatste bladzijde omslaat.Kortom een spannend, af en toe heet verhaal waar je al snel naar deel twee verlangt

Recensie: Vlucht - Kate Stewart

Ravenhood 1 - Vlucht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De deal is simpel: het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner hoeft te doen, is het een jaar uithouden in het kleine stadje Triple Falls, bij haar van haar vervreemde vader wonen en in zijn fabriek werken. In ruil daarvoor betaalt hij niet alleen haar collegegeld, maar overhandigt hij haar ook een klein fortuin waarmee Cecilia haar alleenstaande moeder kan helpen.

    Maar alles verandert wanneer ze op haar eerste werkdag Sean ontmoet. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring – onder wie de mysterieuze Dominic – een groep mannen die volgens hun eigen regels leven en allemaal dezelfde tatoeage van een raaf hebben.

    Cecilia is van nature geen durfal, maar nu ze verblind is door haar groeiende gevoelens voor Sean én Dominic is het lastig om naar haar verstand te luisteren. Ze is vastbesloten om te genieten van haar laatste zomer van vrijheid en open te staan voor nieuwe ervaringen, waar ze ook toe leiden.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Phobos 2 - Victor Dixen

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Winnen: Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een boekenpakket

Zoek in artikelen