• onze waardering

In de zone - Guido Eekhaut RECENSIE

Recensie: In de zone - Guido Eekhaut

Met In de zone neemt Guido Eekhaut je mee naar een toekomst waar buitenaardse krachten op aarde zijn gekomen en de zone hebben gecreëerd. Vanaf pagina één duik je in het leven van de zeventienjarige Lenny. Lenny is een buitenbeentje in het dorp, maar is ontzettend slim. Ze hoopt snel school af te maken om te gaan studeren met een beurs aan de universiteit buiten het dorp. Helaas zijn haar zieke moeder en Zusje, een avatar die uit de zone komt, zaken die haar weerhouden het dorp te verlaten.

Eekhaut weet er direct vanaf het begin voor te zorgen dat je in de wereld gezogen wordt. Je raakt nieuwsgierg naar de zone. Door het mysterie eromheen wil je er achter komen wat de zone precies is en of daar nog andere wezens wonen. Helaas wordt Lenny's moeder steeds zieker. Er lijkt een kleine kans te zijn dat experimentele methoden haar kunnen redden, alleen kost dit veel geld wat haar familie niet heeft. Een politie agent wacht Lenny op in het ziekenhuis en biedt haar een kans aan om snel geld te verdienen, het enige wat ze hoeft te doen is een trip naar de zone te maken.

De spanning wordt opgebouwd naar mate je toewerkt naar de reis naar de zone. Als Lenny dan toch echt besluit naar de zone te gaan met een aantal huurlingen neemt ze ook Zusje mee. Beetje bij beetje ga je begrijpen wat er allemaal In de zone gebeurt, maar er komen steeds nieuwe vreemde dingen bij, waardoor je gaat twijfelen of ze het wel gaan overleven en wat is nu eigenlijk het doel van deze trip?

De band tussen Lenny en de avatar is speciaal en wordt steeds hechter. Ze komen steeds verder In de zone en ontmoeten een ander persoon maar ook wezens zoals een zwevende walvis. Dit voelt soms iets vergezocht, maar wie weet hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Bij sommige valstrikken van de zone overleven ze het maar net, maar sommige van haar reisgenoten niet.

In de zone past perfect in het young adult genre van dystopische science fiction. De stijl en wereld hebben wel wat weg van The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner. Het leest lekker weg en blijft spannend tot het einde, want waarom overleven Lenny en Zusje de velen gevaren tijdens de reis terwijl hun beschermers dit niet doen? Een echte aanrader als je even wilt verdwalen in een nieuwe futuristische wereld. 

Recensie: In de zone - Guido Eekhaut

In de Zone

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lenny woont met haar moeder en Zusje in het stadje vlak bij de Zone. Dat gebied is verboden terrein sinds er vijftig jaar geleden buitenaardse bezoekers langskwamen. Mensen die er ondanks het verbod binnendringen, keren vaak niet terug. Toch worden in de Zone nog altijd objecten gevonden die de buitenaardsen hebben achtergelaten. Als Lenny geld nodig heeft voor haar zieke moeder, willen enkele smokkelaars dat ze meegaat naar de Zone. Daar blijkt meer te vinden dan objecten, zoals een zwevende walvis en de gigantische kegel die Lenny in haar dromen ziet. Lenny lijkt een doodgewoon meisje, tot ze een belangrijke rol gaat spelen tussen twee werelden. Een avontuurlijke sciencefictionroman voor young adults die tot nadenken stemt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • 8 manieren om dit jaar meer boeken te lezen

 • Waar is Amy?

 • Recensie: Buiten mezelf

Zoek in artikelen