• onze waardering

Vamps - Nicole Arend RECENSIE

Recensie: Recensie: Vamps - Nicole Arend

Dillon is half vampier en half mens, een Dhampier en zodoende wordt hij als tiener door zijn menselijke vader naar de vampieren elite school VAMPS gestuurd. Hier zal hij leren over zijn vampier kant en proberen te (over)leven tussen de vampieren. Maar er hangt nogal veel mysterie rondom Dillon en zijn speciale bloed maar er heerst ook de vraag wie Dillon zijn moeder is en waarom ze perse wilde dat hij naar VAMPS zou gaan.

 

Ik kan dit boek heel kort en krachtig samenvatten: Hitsige vampiers… dat is het.

 

Maar ik zal het natuurlijk wat uitgebreider behandelen. Het is een typisch geschreven young adult boek met een makkelijke schrijfstijl en je leest het gemakkelijk. De schrijfstijl zou ik omschrijven als een tiener boek voor 12 jaar en ouder maar met de seksuele content zou ik het zeker bij 16plus houden.

 

Is dit boek goed? Nee! Maar verwacht je dat van een ya vampierenboeken met roze randen? Nee! Het is trashy tienerfictie die even ergerlijk als meeslepend is en dat is Oké!

 

Vamps is een exclusieve vampieren school en alleen de getalenteerde of de rijken zitten hier. De vampieren in dit boek zijn echt klassieke Dracula vampieren. Ze drinken bloed, kunnen niet tegen daglicht, een staak door het hart en ze verdwijnen, ze hebben mentale krachten en ze slapen zelfs in doodskisten.

 

Doodskisten ja, dat lees je goed. En juist dit maakt het boek zo grappig terwijl dit niet de bedoeling is. Want VAMPS is hypermodern en de vampiers horen heel ontwikkeld te zijn. Je zou denken dat ze iets beters kunnen verzinnen dan doodskisten. Maar het hardste moest ik lachen bij het feit dat de vampieren kunnen vliegen. Ja, ook als vleermuizen maar ook als zichzelf. Dus ze stijgen gewoon op zoals Superman. Je ziet het echt voor je en dat maakt het erg grappig. Laten we zeggen dat logica niet een grote factor speelt in dit boek. Zo zijn sommige gebeurtenissen ook niet logisch en vooral op het einde stoort dit erg.

Daarnaast wordt erg veel verteld dat de vampiers hitsig en aantrekkelijk zijn.

 

De bijkarakters in het boek zijn leuk maar je leest alleen vanuit Dillon en de andere karakters zijn niet heel goed uitgewerkt. Nicole Arend is gegaan voor standaard karakters zoals de gespierde hunk, de mooie ijsprinses, de sexy rebel, de zwoele latino enzovoort (je ziet waar het hitsige vandaan komt).

 

Het verhaal zelf kabelt lekker voort en naar het einde toe komt er iets meer vaart in. Het is een prima ya boek om even snel tussendoor te lezen maar verwacht er niet teveel van.

 

Waarom zou ik dan toch deel 2 lezen? Ik weet het eigenlijk niet. Het boek las toch lekker snel weg en ik zou toch willen weten hoe het nu afloopt met Dillon en zijn ouders.

 

 

Recensie: Vamps - Nicole Arend

Vamps

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Welkom op Vamps!
  Dillon wordt door zijn vader naar deze afgelegen school in de Zwitserse Alpen gestuurd. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen: ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier? Maar algauw komt Dillon erachter dat hij anders is dan hij altijd dacht. Ook al komt hij niet uit een machtige vampierfamilie, hij blijkt de meest bijzondere leerling van allemaal:. Bloed liegt niet. En terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Dit is wat we weten over The Summer I Turned Pretty seizoen 2

 • Recensie: Je zult van me houden

 • Los Amantes Pasajeros (DVD)

Zoek in artikelen