• onze waardering

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Nicci French RECENSIE

Recensie: Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Nicci French

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is het nieuwste boek van Nicci French. De cover ziet er wat apart uit met een foto van een soort bloem, niet iets wat je verwacht bij een thriller.

Het verhaal begint met de voorbereidingen van het 50-jarige verjaardagsfeestje van Alex Salter in een schuur. Iedereen is present, maar Charlotte, de echtgenote, komt niet opdagen. Alex doet wat laatdunkend, maar dochter Etty vindt het zorgwekkend en begint een zoektocht, zonder resultaat, waarna de politie wordt ingeschakeld, maar Charlotte wordt niet gevonden. Dertig jaar later heeft dit haar sporen nagelaten in de familie en in het dorp. Als vervolgens iemand dood wordt aangetroffen, wordt een Londense rechercheur de zaak toegewezen, met grote gevolgen.

Vanaf het begin is het een bloedspannend en mysterieus verhaal, dat leest als een trein. Je wordt het verhaal ingezogen en speurt als lezer mee wanneer Charlotte Salter vermist raakt. Het is vooral haar dochter Etty die de drijvende kracht is naar de zoektocht van haar moeder en waar het verhaal op drijft.

De schrijfstijl in Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is fantastisch en meeslepend, waardoor je wilt blijven lezen. Constant zijn er verwikkelingen en plotwendingen, waardoor de spanning steeds verder wordt opgevoerd. Als je denkt te weten hoe het ziet, heeft Nicci French weer iets anders in petto. Hierdoor blijf je constant geboeid en is stoppen met lezen erg moeilijk.

De personages spatten van de bladzijden, ze komen geweldig goed over, met al hun emoties en hebbelijkheden. Het is een verhaal met veel lagen, over familie- en dorpsverbanden en wat een onopgeloste vermissing met iemand doet. Etty springt er als karakter uit, ze komt geweldig goed en natuurlijk over als een echt persoon met wie je je als lezer kan identificeren. De ontknoping kwam als een totale verrassing, de slechterik in het verhaal is niet iemand die je snel zou verdenken.

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? Van Nicci French is een geweldig spannend boek, met een meeslepende schrijfstijl en een verhaal dat je als lezer niet loslaat totdat het uit is. Met dit boek blijkt maar weer, dat Nicci French niet voor niets een bestseller auteur wordt genoemd. Het is met stip een van de beste boeken van 2023, en een absolute aanrader!

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Nicci French

Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In Heeft iemand Charlotte Salter gezien? van Nicci French komt Charlotte Salter niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

  Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

 • Young Adult top 6: februari 2018

 • The Guilt Trip (DVD)

 • Dit is de hilarische 'Angry Birds 2' trailer

Zoek in artikelen