• onze waardering

Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen RECENSIE

Recensie: Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

Ted en Nikkie hebben zich gevestigd in Grimwoud en hebben het hier helemaal naar hun zin met hun nieuwe vrienden. Maar dan verschijnt er plotseling een vreemdeling, die het bos volledig dreigt te vernietigen. Lukt het Ted en Nikkie hun thuis te beschermen?

Het bont vliegt in het rond is het tweede deel in de Grimwoud-serie. Je hoeft het eerste boek niet gelezen te hebben om dit tweede deel goed te begrijpen. De personages worden aan het begin van het boek voorgesteld, zodat je meteen weet wie wie is. Ted en Nikkie zijn twee jonge vossen uit de grote stad. Ze hebben geen idee waar hun vader en moeder zijn gebleven. Nikkie is een brutale vos, die anderen niet zo snel vertrouwt, maar goed voor haar kleine broertje Ted zorgt. Ted is gevoeliger dan Nikkie. Hij houdt van het theater en schrijft regelmatig een brief aan hun ouders.

In het eerste deel moesten Ted en Nikkie de grote stad ontvluchtten en kwamen ze terecht in Grimwoud. Grimwoud is een bijzonder toevluchtsoord voor verschillende dieren. Zo wonen er sportieve eekhoorns, bijzondere dassen en een adelaar die erg gevaarlijk kan zijn. Maar ook pissebed Erik Dynamiet heeft een grappige rol in het verhaal.

Het bont vliegt in het rond bevat wederom veel leuke illustraties. Het verhaal zit, net als het eerste deel, vol met humor en grapjes. Het boek bevat echter niet alleen maar grappige momenten, maar ook spannende en zelfs ontroerende momenten. In eerste instantie is Ted onder de indruk van de vreemdeling die in Grimwoud verschijnt. Het duurt echter niet lang voor de bewoners van Grimwoud erachter komen dat deze nieuwe vos alleen maar voor problemen gaat zorgen. Ted, Nikkie en hun vrienden gaan spioneren in het nabijgelegen Zilvertak en er wordt een spannende wedstrijd 'boombonk'  gespeeld. Kunnen de bewoners van Grimwoud hun thuis beschermen?

Naast de grappige schrijfstijl van Nadia Shireen, merk je ook hoe hecht de Grimwouddieren zijn. In Het bont vliegt in het rond zijn de dieren niet altijd even handig, maar ze zorgen voor elkaar en staan altijd voor elkaar klaar. Daarnaast hoop je natuurlijk ook dat Ted en Nikkie eindelijk hun ouders zullen vinden.

Het bont vliegt in het rond is qua humor enigszins vergelijkbaar met graphic novels als Kapitein Onderbroek. De grapjes van Erik Dynamiet tussendoor, de briefjes van Ted aan zijn ouders en de krabbeltjes op de pagina's. Toch hebben de boeken in de Grimwoud-serie meer een verhaal en bevatten deze boeken diverse andere thema's. Het bont vliegt in het rond zal kinderen van ongeveer 8 jaar zeker aanspreken. Een mooi vervolg op het eerste boek in de Grimwoud-serie! 

Recensie: Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

Grimwoud - Het bont vliegt in het rond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een waanzinnig nieuw avontuur vol gekkigheid en geniale grappen!

  Vosjes Ted en Nikkie hebben zich gevestigd in Grimwoud, en broer en zus zijn daar helemaal gelukkig met hun nieuwe vrienden. Maar dan verschijnt er een vreemdeling die het bos volledig dreigt te vernietigen. Zal het de vriendenclub lukken om hun geliefde thuis te beschermen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Complete unknown

 • Recensie: Toy Story 4

 • Sara 2

Zoek in artikelen