• onze waardering

Geloof mij nooit - Loes den Hollander RECENSIE

Recensie: Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Jochem en Pattie zijn na een stormachtige relatie gescheiden. Ze hebben samen een dochtertje en tot Jochems frustratie en onbegrip doet Pattie er alles aan om hem bij haar weg te houden. Ted en Fifi lijken een stabiel en gelukkig huwelijk te hebben. Dan gebeuren er bij beide stellen compleet onverwachte dingen en de familie begint zich af te vragen wat er nu eigenlijk echt is gebeurd en wie er dan verantwoordelijk voor is.

Geloof mij nooit van Loes den Hollander begint met deel I, waarin je kennis maakt met Pattie, vanuit wiens perspectief je leest, en Jochem, door middel van brieven die hij aan zijn dochter schrijft. Pattie is bepaald niet sympathiek, manipulatief en snel boos. Jochem aan de andere kant is nogal meegaand en in de brieven blijkt duidelijk dat hij er erg mee zit dat hij zijn dochtertje niet mag zien.

Je wordt direct het verhaal ingetrokken door een conversatie tussen Pattie en haar moeder en de onderliggende spanning. Die onderliggende spanning weet Loes den Hollander door het hele boek heen te behouden, waardoor deze thriller vlot leest. Bovendien zijn er dan ook nog stukjes cursief vanuit een onbekend perspectief, die nog meer spanning oproepen omdat je direct weet dat er iets gaat gebeuren. Maar wat? En wie is deze persoon eigenlijk?

In deel II leest je vanuit Jochems perspectief verder. Je leert hem daardoor beter kennen, maar ook de andere personages leer je beter kennen omdat Jochem hen beter kent dan Pattie.

Wie er achter de cursieve stukjes zit blijft raden, maar de mogelijkheden worden steeds kleiner. Hoewel je als lezer een vermoeden hebt wie het is en dus ook wie er verantwoordelijk is voor alles, ben je nooit helemaal zeker door de dingen die gebeuren en de manier waarop de personages worden neergezet. De verdenking schuift dan ook heel subtiel tussen de verschillende personages en je krijgt pas zeker te weten wie het is als je Geloof mij nooit echt bijna uit hebt.

Het plot is spannend. Het verliest misschien wel iets van die voorheen echt onderhuidse spanning doordat Jochem niet de hele ontknoping aanwezig meemaakt, maar dat wordt goedgemaakt door de hints dat er in de toekomst mogelijk nog meer te gebeuren staat. Een ander puntje is dat je niet op alle vragen antwoord krijgt, maar wel op de meest belangrijke vragen. Bovendien is het dat niet weten wat het verhaal zo spannend maakt en dus past dit plot goed bij het verhaal.

Al met al is Geloof mij nooit van Loes den Hollander een fijne thriller. Het verhaal leest vlot door de korte hoofdstukken, de goed geschreven personages en de altijd aanwezige onderliggende spanning.

Recensie: Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Geloof mij nooit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ooit hielden Jochem en Pattie van elkaar. Toch? Of bedriegt de schone schijn? Inmiddels kunnen ze elkaars bloed wel drinken en mondt hun huwelijk uit in een vechtscheiding die enkel verliezers kent. De instabiele Pattie zet alles in het werk om haar ex-man Jochem bij hun dochtertje Kiki weg te houden. Jochems broer Ted, een psycholoog die schijnbaar gelukkig is getrouwd met Fifi, dient hem van advies. Maar niets is wat het lijkt in de familie Tersteege. Dan gebeurt er iets fataals wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie? 'Geloof mij nooit, de nieuwe intrigerende thriller van Loes den Hollander!' - Margriet 'Nagelbijtend spannende thriller. Een rollercoaster waarbij je niet weet wie of wat je moet geloven.'- Troskompas

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Juf Braaksel en de geniale ontsnapping - Carry Slee

 • Evelien

 • Deze films en series worden in juli van Netflix verwijderd

Zoek in artikelen