• onze waardering

Saladebijbel - Welmoed Bezoen RECENSIE

Recensie: Saladebijbel - Welmoed Bezoen

Waarschijnlijk bezit je al lang één van de vele fantastische kookbijbels uit deze reeks. De Saladebijbel  is absoluut een mooie aanvulling in deze serie. Als je de kookbijbels spot in de winkel verbaas je je over de dikte van de boeken, maar des te meer recepten en kookplezier. De leuke kaften maken het een goede aanvulling voor in de boekenkast. Een kookboek gaat natuurlijk niet om het uiterlijk, dus met deze Saladebijbel zorgt Welmoed Bezoen ervoor dat je altijd inspiratie hebt voor een lekkere en (meestal) gezonde salade.

Bezoen start met een praktische lijst voor in de voorraadkast en een How to?-sectie waarin je meerdere handige snij- en kooktips krijgt voor de ideale look en feel van salades. Dan kom je snel bij de vele recepten die handig zijn ingedeeld in: internationale klassiekers, salades voor erbij, salades voor grote trek, meeneemsalades, fruitsalades, zijn dit salades?, dressings, crunchy toppings en extra je best doen. Deze handige indeling maakt het super easy om uit deze grote hoeveelheid salades de keuze toch iets te beperken.

De meeste salades zijn gericht op 4 personen, maar dus ook gemakkelijk te maken voor meer of minder personen. De internationale klassiekers springen er qua recepten echt boven uit. Dit zijn vaak salades die je op vakantie eet en dan weer vergeet om zelf een keer te maken (of je hebt geen idee hoe). Daarnaast is het hoofdstuk meeneemsalades in de Saladebijbel perfect voor ons Nederlanders. Praktisch om lekker te picknicken of mee te nemen als lunch naar kantoor!

De salades zijn (bijna) allemaal makkelijk en snel te maken. Wat ingrediënten kopen, snijden, mixen en klaar. Sowieso zijn salades voor de hobbykok (en de luie kok) vaak al een uitkomst, maar de saladebijbel bied jou goede inspiratie om nét even wat leukers op tafel te zetten. De hoeveelheid variatie maakt dat er voor iedereen wat wils tussen zit en je lekker kan genieten. Daarnaast zitten er heel veel vegetarische opties in de saladebijbel.

Italiaanse broodsalade

Deze had ik altijd al een keer willen maken, want in Italië is dit een van mijn favoriete salades. Omdat het weinig ingrediënten bevat ben ik naar de markt gegaan om echt goede producten (vooral tomaten) te halen daarnaast doet een goede balsamico azijn wonderen. Als je dit niet doet, wordt het waarschijnlijk een beetje een smakeloos waterig prutje (helaas). 

Alles snijden, mengen en de dressing erover. Wat mij betreft een toppertje en makkelijk te maken. De internationale klassiekers zijn van die recepten die je altijd vergeet, dus handig om in dit boek terug te kunnen vinden.

Mandarijnsalade met roodlof, geitenkaas en amandelen

Helaas was het niet helemaal het seizoen voor roodlof, dus moest ik voor de witlof gaan. Qua look en feel net wat anders, maar volgens mij (redelijk) hetzelfde effect. Voorin het boek staat een methode om citrusvruchten te segmenteren. Dit lukte mij niet helemaal met de mandarijn, dus ben ik gewoon voor de 'normale' partjes gegaan. Niet helemaal braaf het recept gevolgd, maar wel een heerlijke salade geworden.

Een salade hoeft helemaal geen sla te bevatten en de Saladebijbel bewijst dit nog maar eens. Dit fantastische concept van kookbijbels maakt koken makkelijk, leuk en gevarieerd [voor iedereen!]. Als je lekkere salades wilt gaan maken, maar je even geen inspiratie meer hebt, koop alsjeblieft deze Saladebijbel en ga helemaal los met de grote variatie aan salades.

Recensie: Saladebijbel - Welmoed Bezoen

Kookbijbels 31 - Saladebijbel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vullende salades voor iedere dag, elke gelegenheid en alle seizoenen

  Meer dan 230 recepten: van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en geitenkaas. Alle salades zijn in de basis vegetarisch en voor de liefhebbers aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken en ook leer je met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Raaf en Papegaai: naar het land van de rijzende zon - Li Lefébure & Jenny Bakker

 • Recensie: Onmogelijke keuze

 • Want Chicklit.nl is jarig en dat vieren wij...

Zoek in artikelen