• onze waardering

Het penthouse - Lotte Boot RECENSIE

Recensie: Het penthouse - Lotte Boot

Het penthouse, geschreven door Lotte Boot, is een van de Blossom Books Shorties. Dit is een serie met toegankelijk geschreven novelles voor jongeren. Ze zijn lekker kort dus snel uit, ze bevatten een boeiend verhaal, hebben een relevant thema en zijn goed geschreven. Het penthouse is de eerste thriller die in deze serie is verschenen, zo schrijft de uitgever in het voorwoord. 

Roxy, de vriendin van June, is twee jaar geleden verdwenen. Iedereen denkt dat ze is overleden, maar dat heeft June nooit geloofd. Ze blijft denken aan Roxy. Op een dag krijgt ze een mysterieus appje met een recente foto van Roxy en de uitnodiging om 's avonds naar een feest in een penthouse te komen. Ze stort zich in een onbekend avontuur. Ze heeft in het begin nog wat twijfels of ze het wel moet doen, maar de drang om Roxy te vinden is te groot. Het penthouse is bijzonder luxe en het feest is extravagant, maar dat is nog maar het begin. June wil weg van het feest, maar blijft steken in de lift. Vervolgens wordt ze versuft wakker en ze is in een privévliegtuig ergens boven Amerika... Als ze vraagt hoe en wat, krijgt ze alleen maar te horen dat ze er iets voor over moet hebben als ze wil weten hoe het met Roxy is. 

Lotte Boot, de auteur is geïnspireerd geraakt door een documentaire op Netflix over Jeffrey Epstein. Ze heeft hier een fictief verhaal van gemaakt met fictieve personages, maar dat toch gruwelijk echt aanvoelt. De omgeving waarin een groot deel van het verhaal zich afspeelt, een privé-eiland, zal voor de meeste lezers vrijwel onbereikbaar zijn, maar als je wat meer weet over de achtergond van het verhaal en waar het op gebaseerd is, doet het toch behoorlijk realistisch aan. Het penthouse is een Young Adult boek, maar ook interessant voor volwassenen. Het belangrijkste thema is seksueel misbruik, wat het verhaal behoorlijk indringend, confronterend en actueel maakt. Tussen de regels door is een belangrijke boodschap te lezen. 

De ontwikkeling van de karakters komt goed uit de verf, zelfs die van Roxy ook al is het grootste gedeelte van het boek in persoon afwezig. June geeft een inkijkje in hoe de vriendschap tussen haar en Roxy zich heeft ontwikkeld en vertelt ook over hoe ontzettend verschillend hun ouders zijn. 

Het boek kent een vlotte schrijfstijl en leest prettig. Het begint met allemaal notities die June in haar telefoon heeft gemaakt over de verdwijning van Roxy. Je kruipt hierdoor in de huid van June en dat trekt je direct in het verhaal. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het is het boek weg te leggen omdat je wilt weten of Roxy echt nog leeft, wat er met haar is gebeurd en waar June precies in verzeild is geraakt. Het penthouse is spannend en boeit tot de laatste bladzijde. 

Recensie: Het penthouse - Lotte Boot

Blossom Books Shorties - Het penthouse

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de spannende thriller 'Het penthouse' gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy die twee jaar geleden verdween. Men gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt en een recente foto van Roxy, belandt ze halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is. Voor ze het weet wordt ze versuft wakker in een privéjet die boven Amerika vliegt. Ze wilde toch weten waar Roxy was? Dan moet ze daar wel wat voor over hebben...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Zo wit als sneeuw - Thea Zoeteman

 • Recensie: Magisterium 1

 • Recensie: Men in Black: International

Zoek in artikelen