• onze waardering

56 dagen - Catherine Ryan Howard RECENSIE

Recensie: 56 dagen - Catherine Ryan Howard

Wanneer Ciara Oliver voor het eerst tegen komt in de supermarkt is ze meteen verkocht. Ze voelt een aantrekkingskracht en vreest dat het te mooi is om waar te zijn. Toch lijkt die interesse blijkbaar wederzijds te zijn.

Oliver merkt haar aanwezigheid pas op na enkele keren. Hij voelt een aantrekkingskracht maar tegelijk ook onrust. Zou ze te vertrouwen zijn, of is ze weer de zoveelste die achter hem aan zit? Hij besluit haar een kans te geven, tot de lockdown er bijna een stokje voor steekt. Tot Ciara besluit om bij Oliver in te trekken en ze het een kans gaan geven...

In 56 dagen gaat het verhaal over Ciara en Oliver die elkaar ontmoeten in een supermarkt vlakbij zijn werk. Ze hebben een klik en besluiten met elkaar om te gaan. Helaas lijkt de COVID pandemie daar een stokje voor te steken en staat er plots een lockdown voor de deur. In een opwelling stelt Oliver voor dat Ciara bij hem intrekt waarna ze zonder lang nadenken toestemt.

Het verhaal van de hoofdpersonages Ciara en Oliver wordt door auteur Catherine Ryan Howard afwisselend geschreven. Het verhaal wordt verteld vanuit Ciara en vanuit Oliver en ze speelt hierin ook heel erg met de tijd. Soms speelt het verhaal zich in de huidige tijd af, maar meestal gaat ze enkele dagen terug of weer vooruit. Door al de flashbacks en flashforwards blijf je als lezer constant op het puntje van je stoel zitten. Je hebt namelijk niet door wat je kan verwachten en wanneer er iets gaat gebeuren. 

Zelfs al spreken de meeste thrillers je aan, dan nog zal 56 dagen je vanaf de eerste zin boeien. Je wordt tijdens het lezen in het verhaal gezogen en wil je het liefst stilletjes terugtrekken naar een rustig plekje en het verhaal in één ruk uitlezen. Tijdens het lezen weet je ook niet goed wat te denken. Het lijkt dat er "iets" speelt, maar het is moeilijk om er de vinger op te leggen.

Catherine Ryan Howard weet je in 56 dagen minstens 4 keer op het verkeerde spoor te brengen. Het is als lezer erg moeilijk om het mysterie en de gebeurtenissen te ontrafelen, maar wel op een leuke manier. Niets in het verhaal is voorspelbaar en als lezer wil je het liefst weten hoe de vork in de steel zit, maar tegelijk geniet je ook zo hard van het boek dat je wilt dat het niet eindigt.

Wanneer 56 dagen was je eerste, zeer aangename, kennismaking met auteur Catherine Ryan Howard is, gaat dit zeker niet het laatste boek zijn dat je van haar wil lezen. Ze wordt de koningin van de plottwist genoemd en dit kan je enkel maar beamen. 

56 dagen hoort bij de crème van het thrillergenre. De personages zijn heel interessant en mysterieus, de schrijfstijl zorgt ervoor dat je aan de lippen van de auteur hangt en het geheel laat je op het puntje van je stoel zitten. Het is uitkijken naar de volgende boeken van Catherine Ryan Howard.

Recensie: 56 dagen - Catherine Ryan Howard

56 dagen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geweldige spanning voor de lezers van Paula Hawkins, Ruth Ware en Lucy Foley

  Als Ciara hem voor het eerst ziet – zomaar in de supermarkt – is ze direct onder de indruk. Oliver lijkt onbereikbaar, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Zou het echte liefde zijn? En hoe komt zij er weer bovenop als dat niet zo is? Dan bereikt COVID-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van hun prille relatie te betekenen. Tot Oliver voorstelt dat Ciara bij hem intrekt tot de lockdown voorbij is…

  Als Oliver haar voor de vijfde keer ziet – alweer in de supermarkt – is hij direct op zijn hoede. Ciara lijkt onschuldig, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Is ze wie ze beweert te zijn? En hoe komt hij van haar af als dat niet zo is? Dan bereikt COVID-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van zijn plan te betekenen. Tot Ciara ermee instemt bij hem in te trekken tot de lockdown voorbij is…

  56 dagen geleden ontmoetten ze elkaar.

  35 dagen geleden trok ze bij hem in.

  Vandaag vindt de politie een lijk.

  Is dit de perfecte moord?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Hou van mij - Bes Ceyssens

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

 • Een kast vol kleren

 • Standplaats Jeruzalem | Al Quds

 • Monika Peetz

Zoek in artikelen