• onze waardering

Haar laatste fout - Carla Kovach RECENSIE

Recensie: Haar laatste fout - Carla Kovach

Carla Kovach heeft haar thrillers in de Gina Harte-serie uitgebreid met Haar laatste fout. Het thema handelt over vier vrouwen, de Fantastische Vier, die een dodelijke vriendschap onderhouden. Het begint met de moord op een bruiloft van één van haar. Je denkt dat je er gauw mee klaar bent wanneer ze haar grote geheim aan de vader van het kind openbaart en korte tijd later op haar hotelkamer wordt gewurgd.

Hoe krijgt iemand daarna dik 300 bladzijden gevuld om de lezer bij de les te houden? Nou, daar kom je achter. Inspecteur Harte kan vol  aan de bak. Haar eigen geheim, dat ze deelt met hoofdinspecteur Briggs, moet even in de koelkast. Zeker als blijkt dat haar dochter de avances van één van de verdachten niet kan weerstaan. Hoe houdt je dan werk en privé uit elkaar?

Het aantal ervan vermeerdert zich in rap tempo daar waar bewijsstukken steeds dieper wegzakken. Als nog een tweede vriendin een gewelddadige dood sterft ontvouwt zich voor Gina een hoofdpijndossier. Het wachten is op het moment dat getuigen de lippen van elkaar doen voor het prijs geven van ook maar een geringe aanwijzing.

Kovach houdt de spanningsboog strak door haar creaties in een vat aan verwikkelingen te storten. Hunkering en hartstocht moeten het opnemen tegen gewetenloosheid en misdadige impulsen in Haar laatste fout. Het grote vergis bevindt zich in pole position. Net wanneer je er als lezer zeker van bent dat het vangnet zich nu onlosmakelijk om een dader heeft vast getrokken, wurgt iemand letterlijk en figuurlijk die overtuiging.

Kovach geeft haar vrouwelijke inlevingsvermogen de volle teugels. Dat maakt ruimte voor het gevoel naast de keiharde ratio. Af en toe even los van de beklemming. Een ode aan de constatering dat gezondheid het hoogste goed is. Een afslag in de richting van: hoe groter geest hoe groter beest. Een verhaallijn met vele bochten die je dompelen in onzekerheid en de nieuwsgierigheid in de vijfde versnelling zetten.

De ontknoping van Haar laatste fout is verrassend; staat lijnrecht tegenover de gedachten die je in de proloog bekruipen. De auteur verrijkt met deze serie het oeuvre van vrouwelijke thrillerauteurs. Meeslepend en onderhoudend van de eerste tot de laatste bladzijde.

 Recensie: Haar laatste fout - Carla Kovach

Gina Harte 6 - Haar laatste fout

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Slim, mooi en een vrouw waar mannen moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Holly is de meest besproken inwoner van de stad. Nu ligt haar gewurgde lichaam in een hotelkamer, vermoord op het huwelijksfeest van haar beste vriendin.

  Wanneer de politie Holly’s smetteloze appartement doorzoekt, vol met stijlvolle meubels en dure sieraden, ontdekken ze een andere kant van Holly. Ze blijkt ordelijk en precies – was ze dan geen chaotische feestmeisje, zoals iedereen dacht? Holly was zelfs een planner, en haar volgende stap was om naar buiten te komen met haar grootste geheim, dat ze al maanden verborgen hield. Iets wat het leven van meer dan één bruiloftsgast zou ruïneren.

  Er zijn genoeg mensen die Holly dood wilden hebben, maar er is er maar één die haar heeft vermoord.

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Nieuw bloed - Jet van Vuuren

 • Recensie: Het huis voor ongewenste meisjes

 • EXCLUSIEF: Chicklit.nl voorpremière van Warm Bodies

Zoek in artikelen