• onze waardering

Enna tegen de verloren draken - Kristen Perrin RECENSIE

Recensie: Enna tegen de verloren draken - Kristen Perrin

In Enna tegen het Inktgenootschap (het eerste deel in de serie over het Inktgenootschap) maakten we al kennis met Enna. Na het lezen van het eerste deel, ben je zeker benieuwd naar het tweede deel: Enna tegen de verloren draken.

In dit tweede deel is het al een poosje geleden dat Enna de laatste muzenmagie voorbij zag flitsen. Maar dan ziet ze opeens een draak, eentje van stoom. Of was het toch rook? Al snel blijkt dat de muzenmagie niet de enige magie in Londen is. Enna gaat op zoek en maakt kennis met het laatste lid van de drakenaliantie. Maar die blijkt niet op zoek te zijn naar Enna, maar naar iemand anders...

Het begin van Enna tegen de verloren draken is niet direct erg spannend. Het duurt ook eventjes voor je goed en wel in het verhaal zit. Wanneer er vreemde dingen gebeuren waar draken bij betrokken zijn, wordt het verhaal wat spannender. Waarom worden de verloren draken tot leven gewerkt? En wat kunnen Enna en haar vrienden doen om dit te voorkomen? De draken maken namelijk gebruik van de groene muzenmagie om kwaad te doen, de magie waarmee Enna in het eerste deel van de serie kennis heeft gemaakt.

Als je Enna tegen het Inktgenootschap hebt gelezen, heb je eerder al kennisgemaakt met Enna. Heb je dit deel niet gelezen, dan mis je misschien toch enige voorkennis. In het vorige boek maakte je ook kennis met Enna haar vriendin Delia. Delia bleef in dit deel een beetje op de achtergrond. Ondanks dat Delia in Enna tegen de verloren draken een grotere rol speelt, blijft haar personage een beetje oppervlakkig en leer je haar niet heel erg goed kennen.

Kristin Perrin neemt je mee op een zoektocht door Londen. Er gebeurt veel in het verhaal, waardoor je af en toe misschien even de draad kwijt bent. De gebeurtenissen volgen elkaar in vlot tempo op. Aan het einde van het verhaal heeft Kristin Perrin 'meer over draken' geschreven, waarin je meer informatie over de verschillende Londonse draken tegen komt. Dit is een leuke extraatje.

Enna tegen de verloren draken is een magisch verhaal, waarin de spannende gebeurtenissen elkaar in vlot tempo opvolgen! 

Recensie: Enna tegen de verloren draken - Kristen Perrin

Inktgenootschap 2 - Enna tegen de verloren draken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Enna is vastberaden om zich in een nieuw magisch inktavontuur te storten. Het is alleen al maanden geleden dat ze het laatste vonkje muzenmagie voorbij zag flitsen, dus makkelijk wordt dat niet. Maar dan ziet ze een draak. En niet zomaar een draak, maar eentje van stoom. Of was het rook? Of… wacht… gouddraad?!

  Al snel blijkt muzenmagie niet de enige soort magie in Londen, en maakt Enna kennis met het enige nog levende lid van de drakenalliantie. Maar die blijkt niet op zoek te zijn naar Enna, maar naar bestie Delia…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: The 5th wave

 • Recensie: Jim Button & de stad van de draken

 • De Tostigirls 2: Op auditie

Zoek in artikelen