• onze waardering

Het wilde eiland - Karen Swan RECENSIE

Recensie: Het wilde eiland - Karen Swan

Effie Gillies is een jong meisje op het prachtige Schotse eiland St. Kilda, wat slechts 36 inwoners heeft. Omdat zij voor haar vader moet zorgen gedraagt zij zich als één van de jongens. Zij moet namelijk ook jongenswerk moet verrichten om voor haar vader te kunnen zorgen, iets wat in 1930 nog niet normaal was. Maar wanneer er belangrijke gasten naar het eiland komen en zij als gids mag dienen blijkt ze toch iets vrouwelijker dan gedacht, als ze gevoelens lijkt te krijgen voor lord Sholto.

Karen Swan heeft al meerdere bekende boeken geschreven, telkens weer over een andere bestemming  in de wereld. Haar eerdere boeken hebben in meerdere landen op de bestsellerslijst gestaan, dat laat maar weer zien hoe leuk haar verhalen zijn. Dit nieuwste boek het wilde eiland is het eerste deel van de eerste serie die zij zal schrijven.  

In het wilde eiland kijken we mee in het leven van Effie, dus we zien ook alles vanuit haar perspectief. Dit zorgt er wel voor dat we alles maar op één manier zien. Effie laat vaak blijken wat zij denkt dat de rest van het eiland denkt, maar of dat ook zo is is natuurlijk een andere vraag. Effie leer je in het wilde eiland heel goed kennen, maar de rest van de mensen wel wat minder. Er wordt  regelmatig wat aandacht besteed aan het verleden van mensen of hoe Effie ze ziet gedragen, maar niet genoeg om een band met het karakter op te bouwen. 

Het verhaal komt wat langzaam op gang, met vooral veel informatie over Effie zelf en over het eiland St. Kilda. Het is leuk om daar wat meer over te weten te komen, maar sommige informatie was niet heel relevant en kan het begin dus wat saai maken om doorheen te komen. Maar vanaf het moment dat Lord Sholto op het eiland komt is het geen moment meer saai. Door de leuke dynamiek tussen de twee en de spanning die het met zich meebrengt is het meteen leuk om te lezen. 

Het wilde eiland wordt, zoals op het boek zelf al geschreven staat, aangeraden voor fans van boeken zoals de zeven zussen serie. Het is dan ook een typisch boek om helemaal in te verdwijnen en je in te leven in een andere wereld. Ook al start het verhaal wat langzaam, zodra het op gang is is het wel ontzettend vasthoudend. En van de leuke karakters hoef je voorlopig ook nog geen afscheid te nemen, er komt namelijk al een tweede deel aan!  Het plot van de verboden liefde blijft toch altijd leuk om te lezen.

Recensie: Het wilde eiland - Karen Swan

Het wilde eiland 1 - Het wilde eiland

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Het wilde eiland, het eerste deel in de gelijknamige serie van Karen Swan, leidt Effie een heerlijk leven op een afgelegen eiland aan de kust van Schotland, tot haar wereld plotseling instort…

  In Het wilde eiland, het eerste deel in de gelijknamige serie van bestsellerauteur Karen Swan, woont de eigenzinnige Effie al haar hele leven op het kleine, afgelegen eiland St. Kilda, aan de westkust van Schotland. Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Ze spoort bijzondere vogels en eieren voor hem op, en maakt een onuitwisbare indruk op hem met haar klimtalent en onverschrokkenheid.

  Maar een week later verandert haar leven voorgoed: de bewoners van St. Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar is geworden. Effie wordt aan het werk gezet in Dumfries House – waar ook Lord Sholto woont. Ver weg van de wilde natuur kan Effie echter moeilijk aarden en wordt het duidelijk dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen.

  En dan wordt er een lichaam ontdekt op het eiland. Er ontstaat een enorm schandaal, en Effie wordt verdacht. Terwijl ze probeert haar weg te vinden in de wirwar van geheimen wordt het steeds moeilijker te bepalen wie ze kan vertrouwen…

  Het wilde eiland van Karen Swan is een wervelende roman vol drama, spanning en mysterie, met sterke vrouwen in de hoofdrol. Voor de fans van Lucinda Riley, Delia Owens, Santa Montefiore en Downton Abbey.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Moederschap

 • De officiële trailer van Baywatch is uit

 • Recensie: De zeventiende verdachte

Zoek in artikelen