• onze waardering

Saint Tropez - Kiki van Dijk RECENSIE

Recensie: Saint Tropez - Kiki van Dijk

In Saint-Tropez runt de Nederlands/Algerijn Sylvie een succesvol restaurant. Samen met haar man Hugo en tweelingdochters Lilou en Beau leidt ze dan ook een droomleven. Totdat de politie ineens voor de deur staat met een huiszoekingsbevel. Sylvie moet mee naar het bureau en wordt verdacht van witwaspraktijken, corruptie en het aannemen van steekpenningen. In een klap staat haar bekende naam en restaurant op het spel.

Als daarna haar ene dochter een ongeluk krijgt en de ander spoorloos verdwijnt beseft Sylvie dat iemand het op haar en haar gezin gemunt heeft. Samen met journalist Xavi probeert ze het verleden te ontrafelen om zo te weten te komen wie haar leven probeert te verwoesten. Zal het hen lukken om te achterhalen wat er met haar ouders is gebeurd? Was het zelfmoord, moord of een noodlottig ongeval en wat heeft het te maken met haar?

Saint-Tropez begint wat verwarrend, veel personages worden tegelijk geïntroduceerd en je gaat van het heden naar het verleden. Je moet je even concentreren, maar als je de verschillende connecties onderling doorhebt begint het verhaal te lopen en wil je niet meer stoppen met lezen. Er ontstaat een fijn leesritme vol spanning, avontuur en spelelementen wat je steeds fanatieker maakt om het verhaal rond te krijgen. Van Dijk geeft precies op de juiste momenten een nieuw stukje bewijs of detail over het verleden waardoor je de puzzelstukjes in elkaar kunt leggen en het mysterie zult ontrafelen.

Het verhaal speelt zich af in Saint-Tropez en Marseille maar dat is slechts decor. Het had ook elders af kunnen spelen. De schrijfstijl van Van Dijk is toegankelijk en vlot, precies genoeg details om de rest zelf in te vullen. Het is een echte Nederlandse thriller zoals die van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Meer spanning en de nadruk op de hoofdpersoon die het probeert te ontrafelen en minder/geen moorden, achtervolgingen, politieonderzoeken en rechercheteams. Wellicht dat het hierdoor als een vrouwenthriller wordt aangemerkt maar dit boek is zeker ook voor mannen geschikt.

Saint-Tropez is een superspannende thriller die je gelezen moet hebben. Op de cover prijkt een grote sticker met 'de beste vakantiethriller' maar ook als je geen vakantie hebt moet je de tijd vrijmaken om dit boek te lezen. Het is niet al te dik, aan de ene kant jammer dan heb je het snel uit, maar aan de andere kant zit er nu vaart in en wordt het nergens saai of langdradig. En je kunt altijd nog de andere thrillers van Van Dijk lezen zoals Nice, Florence, Vlieland of Bali.

Recensie: Saint Tropez - Kiki van Dijk

Saint Tropez

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als restauranteigenaar Sylvie in de vakantiethriller Saint Tropez van Kiki van Dijk beschuldigd wordt van corruptie, moet ze uitzoeken wie het op haar gemunt heeft. Voor fans van Suzanne Vermeer.
   

  In de thriller Saint Tropez van bestsellerauteur Kiki van Dijk reizen we af naar de zonnige, chique badplaats, waar Sylvie een populair restaurant runt. Het gaat haar voor de wind: ze krijgt een nieuw pand op een gewilde locatie en Netflix wil een documentaire over haar maken. Maar dan wordt ze plotseling verdacht van corruptie en komen er geheimen aan het licht die teruggaan tot de Parijse studentenopstand uit 1968. Als haar dochter plotseling verdwijnt, moet Sylvie uitzoeken wie het op haar gemunt heeft, voordat het te laat is...

  Kiki van Dijk dompelt je in deze nieuwe zomerthriller onder in het glamoureuze Saint Tropez, waar de zonnige glinstering overschaduwd wordt door duistere geheimen. Voor lezers van Suzanne Vermeer, Linda van Rijn en Noortje Brink.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Sweet Tooth

 • Zonder Natascha

 • TRICK OR TREAT: kans op Sluipweg {afgelopen}

Zoek in artikelen