• onze waardering

Smaak van liefde - Wilma Hollander RECENSIE

Recensie: Smaak van liefde - Wilma Hollander

Alhoewel Suzan al het nodige in haar leven heeft meegemaakt, is ze nu best blij met het leven dat de leidt. Zo is het haar gelukt een eigen bedrijf op te zetten, heeft ze erg leuke vriendinnen en woont ze op een boerderij met haar hond Yuri. Ze heeft geen relatie en daar is ze helemaal tevreden mee. Ze is namelijk een zelfstandige vrouw die het prima zonder partner redt. Maar dan schiet de knappe Lyam haar te hulp wanneer ze in een beek valt. Suzan merkt dat ze steeds meer naar Lyam toe begint te groeien. Maar ze had mannen toch afgezworen? Zeker mannen als Lyam, die zo geheimzinnig doet over zijn verleden? Toch merkt Suzan dat ze steeds meer naar Lyam toe trekt...

Smaak van liefde is het eerste deel van De rozen van Beekbrugge-serie, geschreven door Wilma Hollander. In dit eerste deel volgen we Suzan, die naar omstandigheden Lyam leert kennen. Maar is hij wel te vertrouwen? De kleurrijke cover van dit boek laat al zien dat we te maken krijgen met een feelgood-roman, en dat was dit boek zeker! Maar daarbij kent dit boek ook enige vorm van diepgang, alleen lijkt dat niet goed te zijn uitgevoerd. Al met al is Smaak van liefde een prima boek om tijdens de zomermaanden te lezen.

Suzan is een prettig personage om te volgen. Ze heeft, op dit moment, een erg leuk leven met leuke vriendinnen en een fijne boerderij. Maar dat is niet altijd geweest, door haar onbetrouwbare vader en een heel vervelende ex. Hierdoor het Suzan al rugzakje met levenslessen, waardoor ze een sterke persoonlijkheid heeft ontwikkeld. Ze weet goed wat ze wel niet wat ze niet wil, en dat is voor de lezer prettig om te lezen. Hierdoor heb je iemand waar je tegenop kan kijken, omdat ze zo zelfstandig is. Haar leven loopt dus op rolletjes, totdat ze Lyam leert kennen. Lyam is ook een prettig personage, maar hij zit wel aan de irritante zijde van 'mysterieus'. Je blijft je als lezer afvragen waarom Lyam zich zo gedraagt en waarom hij niet gewoon kan vertellen wat er aan de hand is. Hierdoor kan je je als lezer aan Lyam gaan ergeren, waardoor je je interesse kan verliezen in de band tussen Suzan en Lyam.

Het verhaal van Smaak van liefde is prima, geen literair hoogstandje maar een vermakelijke feelgood-roman om tussendoor te lezen. Vooral door het lezen van het proloog wordt je als lezer in het verhaal getrokken. Het begint dus erg sterk, maar die sterkte zwakt wel af gedurende het verhaal. Dit kan komen omdat je als lezer niet veel voelt bij de relatie tussen Suzan en Lyam. Wel is de schrijfstijl erg prettig; er wordt vlot en luchtig geschreven. Dat is aan de ene kant een pluspunt – hierdoor zal je het boek binnen de kortste keren uit hebben – maar aan de andere kant ook een minpunt. Doordat er zo vlot en simplistisch wordt geschreven, blijft de "diepgang" van het verhaal ook aan de oppervlakte hangen. En dat is prima, als je op zoek bent naar een luchtig boek in plaats van een diepgaand verhaal. Wel weet Wilma Hollander erg beeldig en levendig te schrijven, waardoor het net lijkt alsof je je in Beekbrugge bevindt. 

Al met al is Smaak van liefde een prima feelgood-roman om tussendoor te lezen, waarbij je even lekker kunt ontspannen en wegdromen naar Beekbrugge.

Recensie: Smaak van liefde - Wilma Hollander

De rozen van Beekbrugge - Smaak van liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Suzan Lemstra is dik tevreden met haar leven. Ze heeft een goedlopend cateringbedrijf, geweldige vriendinnen en ze woont in een leuke boerderij aan de rand van het bos. Aan een man heeft ze totaal geen behoefte – met een onbetrouwbare vader en gluiperige ex heeft ze haar portie wel gehad.

  Wanneer ze na een val in de beek wordt gered door een knappe man, begint ze echter te twijfelen. Ze wil eigenlijk geen relatie, maar na een leuke avond kan ze er niet langer omheen: ze begint gevoelens te krijgen voor deze Lyam van Nes… Toch lijkt het alsof hij iets verborgen houdt. Wat is de reden dat hij halsoverkop zijn leven in Schotland achter zich liet en naar Beekbrugge kwam?

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Schone schijn

 • Woede - Tamara Geraeds

 • S.O.S. liefdesverdriet

Zoek in artikelen