• onze waardering

Het theeboek - Veerle Stoffels RECENSIE

Recensie: Het theeboek - Veerle Stoffels

Het Theeboek van Veerle Stoffels is een gids voor theeliefhebbers. Je vindt er uitleg over diverse theesoorten en infusies, én het verschil daartussen. Daarnaast legt Veerle Stoffels uit hoe je de diverse theesoorten het beste kunt zetten en waarmee je ze kunt combineren (foodpairing). Tot slot bevat Het Theeboek een aantal recepten met thee.

De informatie in Het Theeboek is goed verdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals Thee of Infusie, Foodpairing en Recepten. Dit maakt het geheel overzichtelijk, je weet precies waar je iets terug kunt vinden als je het nog eens terug wilt lezen. Ook de informatie in de hoofdstukken is overzichtelijk weergegeven. Het Theeboek bevat geen enorme lappen tekst maar steeds korte en heldere uitleg. Heel aangenaam om te lezen en op deze manier blijft de informatie ook goed hangen.

De schrijfstijl van Veerle Stoffels in Het Theeboek is erg aangenaam en leest gemakkelijk weg. Ze weet informatie op een duidelijke manier uit te leggen, maakt het onderscheid tussen algemene smaak en haar eigen mening en weet de lezer te prikkelen om eens iets nieuws uit te proberen. Ze geeft uitleg hoe je op een prettige manier nieuwe smaken kunt ontdekken. Het is knap hoe ze de smaken van de verschillende theeën zo duidelijk weet uit te leggen. Je kunt ze bijna proeven.

De vormgeving van Het Theeboek is erg stijlvol en aangenaam voor het oog. Er is een goede afwisseling tussen tekst en foto's. Er is gekozen voor een rustgevende vormgeving wat wel past wat het gevoel van 'een kopje thee drinken' oproept.

De recepten achterin Het Theeboek zijn duidelijk omschreven en zijn eenvoudig te maken. Voor sommige heb je wel apart theegereedschap nodig zoals een Japanse Bamboekwast voor het opschuimen van matcha met melk. Maar de meeste recepten zijn prima zonder te maken. Voor deze recensie maakte ik twee verschillende drankmixen.

Aardbeien met matcha latte

In principe een heel simpel recept maar je hebt om het goed te kunnen maken dus een melkopschuimer of een Japanse bamboekwast nodig. En nee, het opschuimen lukt niet met een garde of elektrische mixer 😉. Maar dat maakte voor de smaak niet uit. Het resultaat was erg smaakvol. En het leuke is dat Veerle Stoffels bij dit recept nog een tip geeft voor de winterversie.

Op basis van blauwe vlindererwtthee met citroengras

Mijn grootste ontdekking uit Het Theeboek is de blauwe vlindererwtthee. Het heeft geen supersterke smaak maar wel een spectaculaire blauwe kleur en is zowel warm als koud lekker. Zeker een aanrader om kinderen goed te laten drinken. Voor dit recept gebruik je koude vlindererwtthee met citroengras en vruchtensap. Dit geeft een erg smaakvol, zomers drankje dat er ook nog eens mooi uitziet.

Samengevat is Het Theeboek een leuk boek voor theeliefhebbers, om te lezen en te proeven.

Recensie: Het theeboek - Veerle Stoffels

Het Theeboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Thee en infusies genieten steeds meer populariteit door de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl. Maar naast het pure genieten van thee kun je nog zoveel meer doen met deze heilzame drank.

  Het Theeboek is een gids voor de theeliefhebber die graag zijn theekennis wil opkrikken. Wat zijn de bekendste theesoorten, wat zijn de smaakkarakteristieken, van welke thee krijg je een energieboost en welke wiegt je in slaap? In het boek vind je ook tal van tips om thee aan tafel te serveren én recepten waarin thee als ingrediënt gebruikt wordt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

 • De bloemist – C.L. Pattison

 • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

 • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Weduwen

 • 10 redenen waarom Channing Tatum een lekker ding is

 • Glee: het begin

Zoek in artikelen