• onze waardering

Feniks en het Ijspaleis - Aisling Fowler RECENSIE

Recensie: Feniks en het Ijspaleis - Aisling Fowler

Feniks en het IJspaleis is het tweede boek in de Vuurbloed-serie van Aisling Fowler. In het eerste boek Twaalf en het Bevroren Bos lezen we hoe Feniks een jager werd en haar jagersnaam koos. In het vervolg Feniks en het IJspaleis roepen de heksen uit het IJspaleis de hulp van Feniks in. Zij hopen dat zij met haar vuurmagie hun paleis, IJsgaard, kan bevrijden van de Schaduwwerper, een kwaadaardige macht die de magie van de heksen bedreigt. Als IJsgaard valt, zal gans Tondel vernietigd worden... Feniks' vrienden beslissen dat zij dit niet alleen moet doen en helpen haar bij de nieuwe beproevingen. 

Dit tweede deel, Feniks en het IJspaleis, is zo mogelijk nog spannender en fantasierijker dan het eerste deel. Het ijspaleis van de heksen is indrukwekkend en het is ongelooflijk wat ze met hun magie kunnen doen. Maar ook de macht van de kwade machten groeit en maakt het boek heel erg spannend.Het is wel heel moeilijk om dit deel op zichzelf te lezen, je las best ook het eerste boek, anders ga je teveel zaken missen en veel dingen niet begrijpen. 

De personages maken in dit boek een hele evolutie door. Feniks leert haar vuurmagie steeds beter te beheersen. En ook voor Zeven neemt het verhaal een heel verrassende wending. Vijf zal op het einde van Feniks en het IJspaleis ook beslissen over zijn jagersnaam. En het is heel ontroerend om te lezen hoe Joekelhond steeds menselijker lijkt te worden en de warmte van echte vriendschap leert kennen.En de ijsadelaars zijn prachtige dieren die zeker je sympathie zullen opwekken.Er wordt ook een nieuw personage geïntroduceerd, Zenith is een jonge heks die over bijzondere krachten blijkt te beschikken. De band tussen haar en de jagers toont aan dat heksen en jagers toch kunnen samenwerken, iets wat al jaren niet meer was gebeurd, en dat ze mooie dingen kunnen doen als ze hun krachten bundelen. 

Het boek gaat ook over het opnemen van je verantwoordelijkheden. Feniks beseft dat bij haar nieuwe gave ook nieuwe verantwoordelijkheden horen. Als een van de heksen speciaal naar de jagers komt afgereisd om haar hulp in te roepen, beseft ze dat ze daaraan gevolg zal moeten geven ook als is ze op sommige momenten doodsbenauwd. 

Feniks en het IJspaleis zit boordevol actie! De vechtscènes zijn heel spannend en heel beeldrijk beschreven, je ziet het zo voor je. 

De auteur Aisling Fowler is geboren in 1985 en groeide op in Surrey, omringd door boeken. Maar nog liever was ze opgegroeid in een magisch bergachtig koninkrijk, dus ging ze er maar over schrijven. 

De mooie zwart-witillustraties in het boek zijn van Sophie Medvedeva. 

Feniks en het IJspaleis wordt aangeraden voor 9-11 jaar, maar ook oudere kinderen en volwassenen zullen er volop van genieten. En gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van Feniks en haar vrienden, want er komt ook nog een derde deel.

Recensie: Feniks en het Ijspaleis - Aisling Fowler

Vuurbloed - Feniks en het IJspaleis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Drie maanden na de verwoesting van het Jagersfort roept een heks uit het IJspaleis van IJsgaard de hulp van Feniks in. IJsgaard verkeert in groot gevaar en wordt belaagd door een kwaadaardige grootmacht: de Schaduwwerper. Als het paleis van de heksen wordt verwoest, zullen alle stammen in heel Tondel ten onder gaan… Feniks onderneemt de gevaarlijke tocht naar het noorden om de heksen te helpen, terwijl ze haar eigen macht – de vuurmagie – onder controle moet zien te houden. Feniks en haar vrienden moeten alles op alles zetten om de Schaduwwerper uit te schakelen en het er levend vanaf te brengen. Maar zijn ze bereid om tot het uiterste te gaan?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • Frannies familie - Gerda van Wageningen

 • Recensie: IJskoud

 • Het geheim van de vlogger - Wieke Van Oordt

Zoek in artikelen