• onze waardering

Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin - Josien de Graaf & Con RECENSIE

Recensie Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin - Josien de Graaf & Conz

Luna woont samen met haar mama. Ze heeft geen papa meer. Hij is gestorven door een ongeluk toen ze anderhalf jaar oud was. Haar mama is er nog vaak verdrietig om en dat vindt ze zielig. Ze wil graag een nieuwe papa en gaat op zoek.

Als het kon, zou ze graag naar een vaderwinkel gaan. Samen met Veerle, haar beste vriendin, bedenkt ze een plan en gaat ze op zoek naar een nieuwe vader die toch wel heldhaftig dient te zijn!

Josien de Graaf schrijft met Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin een grappig verhaal over een jong meisje, Luna, die een erg levendige fantasie heeft. Zo beginnen de cijfers tijdens de rekenles te beven door het enge mannetje dat Luna getekend heeft in haar rekenschrift.

Luna is heel goed in verhalen verzinnen, maar heeft het best moeilijk met wiskunde. Hierdoor kijkt ze vaak naar buiten en zo droomt ze dikwijls weg. In haar fantasie beleeft ze de gekste avonturen en passeren er spaghettisliertmensen, een dichtende krokodil, een klokmannetje,... 

Samen met Veerle, die ook in haar klas zit, beleeft ze de meest spannende avonturen, wanneer ze op zoek gaat naar een nieuwe vader. Luna heeft een lang wensenlijstje met hoe ze wil dat haar nieuwe vader is!

De Graaf weet je onmiddellijk te boeien door haar grappige en vrolijke schrijfstijl, boordevol fantasie. Naast het grappige aspect, komt er in Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin ook emotie aan bod. Luna ziet hoe verdrietig haar mama soms nog is door het overlijden van haar papa en de Graaf weet dit op een ontroerende manier weer te geven. Verdriet mag er gerust zijn, maar Luna wil haar mama toch helpen door een nieuwe papa te zoeken. Na verloop van tijd voegt de Graaf enkele spanningselementen toe aan het verhaal, door het verhaal verder te laten plaatsvinden in het zwarte bos, een natuurgebied waar een kasteel staat. Volgens de mama van Luna is het kasteel een spookkasteel! Ideale locatie om naartoe te trekken, zodat Luna gered kan worden door een heldhaftige vader!

Zal het Luna lukken om een nieuwe vader te vinden, eentje met een kuiltje in zijn kin...?

Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin bestaat uit korte, vlot leesbare hoofdstukken, die ideaal zijn om zelf te lezen vanaf acht jaar maar eveneens leuk zijn om voorgelezen te worden.

Het boek Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin wordt opgevrolijkt door de levendige illustraties van Conz, het pseudoniem van de Belgische striptekenaar Constantijn van Cauwenberge. Conz is illustrator, striptekenaar en cartoonist en werkt veel met contourlijnen en schaduwen. De humor die in het verhaal aanwezig is, weet hij mooi weer te geven in zijn zwart-wit illustraties die tot de verbeelding spreken.

Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin is een vlot te lezen grappig verhaal voor kinderen die wel van fantasie en spanning houden en die op zoek zijn naar een verhaal boordevol avontuur!

Recensie Gezocht: Vader met een kuiltje in zijn kin - Josien de Graaf & Con

Gezocht: vader met een kuiltje in zijn kin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Luna heeft geen vader meer. Dat vindt ze best zielig voor haar moeder. En dus gaat ze op zoek naar een nieuwe vader. Eentje met een kuiltje in zijn kin. Net zoals haar vader op de foto. Misschien vindt ze die wel in het kasteel in het Zwarte Bos? Daar is het wel gevaarlijk, maar ja, haar nieuwe vader moet toch een held zijn. Eentje die haar kan redden als ze in gevaar is.

  Een grappig, spannend en fantasierijk verhaal over het verlangen naar een nieuwe vader. Voor lezers vanaf 8 jaar.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De verwanten

 • 'Mary Poppins Returns' is geen remake van het origineel

 • Gedachten die we hebben als we Young Adult kijken

Zoek in artikelen