• onze waardering

Hotel Magnifique - Emily J. Taylor RECENSIE

Recensie: Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Hotel Magnifique wordt gepromoot als het perfecte boek voor de fans van Caraval. Beide werken delen namelijk hetzelfde thema: twee gehechte zussen die een magische locatie proberen te bezoeken. Lezers zullen dus zeker een déjà-vu ervaren. Deze keer is het wel geen circus maar een hotel.

Jani leeft samen met haar talentrijke zusje in armoedige omstandigheden. Tot Hotel Magnifique arriveert in de stad. Dit hotel veranderd elke vierentwintig uur van locatie en stuurt willekeurig uitnodigingen. Iedereen kan zo genieten van een tijdelijke, magische reis. Rijk of arm. Jani besluit het alleen over een andere boeg te gooien. Samen met haar zusje solliciteert ze voor een vaste plaats binnen het hotel. Alleen blijkt er achter de schermen veel meer aan de hand. Hebben de zusjes wel een juiste keuze gemaakt?

Hotel Magnifique kent een trage opstart. We ontdekken wat magie inhoudt dankzij Jani en haar onhandigheid. Ze raakt alles aan zonder nadenken en komt zo terecht in absurde situaties. Alleen lijkt de magie in dit boek eerder een chaotisch systeem. De verbazingwekkende trucjes zijn ter plekke verzonnen en meer een opvulling van het boek zonder een werkelijk doel. Of dit is je eerste indruk alleszins.

Later, tijdens de tweede helft van het boek, zien we Emily J. Taylor op dreef komen. Plots komt Hotel Magnifique in een stroomversnelling terecht. Alle elementen die er tijdens het eerste deel niet toe deden, hebben ineens wel een betekenis. De puzzelstukjes vallen hierdoor op zijn plek. Maar soms gaat het verhaal wat te vlug. De evenementen spelen zich heel snel achter elkaar af. Alleen aandachtige lezers raken de rode draad niet kwijt in de chaos van de tweede helft. Maar eenmaal de radertjes in je hoofd beginnen draaien, besef je hoe goed het magische mysterie in elkaar steekt.

Een tegenvaller zijn de beschrijvingen van de personages. Of tenminste het gemis ervan. Jani is heel oppervlakkig beschreven. Vooral tijdens de start weten we weinig details van haar voorbije leven. Dit evolueert wel, maar blijft beperkt. Hetzelfde zien we gebeuren bij Jani haar zusje. Bovendien is de romantiek tussen Jani en de portier minder realistisch. In het verhaal bloeit de liefde te snel open waardoor er geen sprake is van chemie tussen beiden.

Ben je een fan van Caraval? Dan is Hotel Magnifique zeker ook de moeite waard om eens te lezen. Het begin mag dan wat stroef zijn, het tweede deel maakt dit meer dan goed. Alleen moet je je hoofd er even bijhouden

Recensie: Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Hotel Magnifique

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Stap in de magische wereld van Hotel Magnifique: gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur verschijnt het ergens anders. Wanneer Hotel Magnifique opduikt in de stad van de 17-jarige Jani, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar en haar zusje, maar eenmaal binnen worden ze van elkaar gescheiden. Jani ontdekt al gauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met een knappe, jonge portier als haar enige bondgenoot probeert Jani het geheim te ontrafelen én haar zus te bevrijden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Mijn Huid

 • Aanraders voor minder bekende Tweede Wereldoorlog romans

 • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Violet

Zoek in artikelen