• onze waardering

Dokters, Diva's en Driftbuien - Cynthia Van De Velde RECENSIE

Recensie: Dokters, Diva's en Driftbuien -  Cynthia Van De Velde

In het boerengehucht Hei- en Boeicop woont Sjoukje, eind twintig en gevangen in een relatie, baan en omgeving waar ze intens ongelukkig van wordt. Als haar vriend haar een huwelijksaanzoek doet realiseert ze zich dat ze weg wil uit haar oude leven. Met een 'nee' laat ze haar vriend Robbie achter en met een 'ja' op een nieuwe baan als nanny bij de beroemde familie La Vender, gaat ze haar nieuwe leven op Ibiza tegemoet. Alles lijkt perfect. Een grote villa, het eigen tuinhuis waar Sjoukje in verblijft, een lieve familie, mooie kleren en een knappe dokter. Niets is minder waar...

Zo op het eerste gezicht lijkt Dokters, Diva's en Driftbuien het zoveelste feelgood boek zonder inhoud. Het gaat over een nanny bij een steenrijke, beroemde familie die later in het boek een eigen reality serie krijgt. Het draait om gezien worden, mooie designer kleren, lange blonde haren, make-up en overdaad. Het is een verademing dat Cynthia van de Velde er zoveel goede boodschappen in heeft gestopt. Ten eerste is Lilian La Vender een schat en helemaal niet inhoudsloos zoals je op het eerste gezicht denkt als haar uiterlijk wordt beschreven. Ze is hartelijk, empatisch, sympathiek, staat open om te leren over het gedrag van haar kinderen van Sjoukje. Je sluit deze vrouw gelijk in je hart! Het laat ziet dat je niet moet oordelen op basis van status of uiterlijk.

Dat de schrijfster jarenlang leidster was op een kinderdagverblijf en later gastouder komt heel goed naar voren in de waardevolle inzichten die ze deelt over het gedrag van kinderen en de dynamiek binnen het gezin. Mooie pedagogische methodes waar je, als je kinderen hebt, zeker iets mee kan.Als laatste is heel goed weergegeven waar Sjoukje zelf mee worstelt. Het gevoel een lompe boerin te zijn, een outsider waardoor ze de knappe dokter Jesse niet verdient. Haar twijfels en overpeinzingen en haar groei hierin zijn een goed voorbeeld voor iedere jonge vrouw. Kies voor jezelf. Doe niet wat er van je verwacht wordt maar volg je eigen weg, alleen dan zul je alles kunnen dragen.

Dokters, Diva's en Driftbuien is een heerlijke feelgood roman met de nodige glamour, drama, driftbuien en romantiek maar met net dat beetje extra waardoor het boek van standaard naar interessant wordt getild. Het geeft stof tot nadenken over je eigen leven en de keuzes die je hebt gemaakt en nog wilt maken. De pedagogische inzichten zijn heel goed toepasbaar en waardevol voor elke ouder of verzorgende. Benieuwd of Sjoukje in deel twee op haar nieuwe adres in Parijs weer net zoveel inzichten met ons deelt.

Recensie: Dokters, Diva's en Driftbuien -  Cynthia Van De Velde

Dokters, Diva's en Driftbuien

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sjoukje is haar leven in het saaie dorp meer dan zat. Wanneer haar vriend haar een huwelijksaanzoek doet, realiseert Sjoukje zich dat ze niets liever wil... dan hun relatie beëindigen.

  Halsoverkop vliegt ze naar Ibiza, waar ze aan de slag gaat als nanny. Haar nieuwe werkgever is niemand minder dan haar jeugdidool Stephen La Vender.

  Heel even lijkt het eilandleven perfect. Tot de driftbuien van de kinderen, belachelijke eisen van ouders en haar eigen lompheid tevoorschijn komen. Dat ze voor het laatste regelmatig bij de knappe dokter Jesse zit, vindt ze stiekem niet erg.

  Hij is slim, onweerstaanbaar en alles wat Sjoukje niet meer wil.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Dit is wat we weten over Godzilla x Kong: The New Empire

 • Recensie: De Spionne

 • 11x de beste pride boeken

Zoek in artikelen