• onze waardering

Nieuw bloed - Jet van Vuuren RECENSIE

Recensie: Nieuw bloed - Jet van Vuuren

Barbara van Eck is eervol ontslagen als politieagente door een incident tijdens een verhoor. Ze werkt nu als huisdierenoppas wanneer ze last-minute gevraagd wordt om op twee katten te passen in een seniorenflat. Barbara kijkt niet uit naar de twee weken die naar verwachting saai gaan verlopen. Al snel heeft ze door dat er vreemde dingen gebeuren en dan overlijdt de ene na de andere bewoner. 

Jet van Vuuren heeft een hele fijne schrijfstijl. Je vliegt door het verhaal heen. Nieuw bloed is fijn geschreven met niet al te lange hoofdstukken en de afwisseling met flashbacks zorgt ervoor dat je als lezer goed weet wat er speelt. Ook weet Jet de spanning goed op te bouwen en door het hele verhaal aan te houden. Dit doet ze door de lezer lang in het ongewisse te houden over de daadwerkelijke dader. Daarnaast lees je korte stukjes vanuit het perspectief van een onbekende wat ervoor zorgt dat het nog spannender wordt. Het verhaal eindigt met een cliffhanger waardoor je nieuwsgierig wordt naar een mogelijk volgend verhaal over Barbara. 

Nieuw bloed is zoals hierboven omschreven een redelijk spannend verhaal. Er gebeurt wel heel erg veel en de vraag is of dit realistisch is gezien de setting van de seniorenflat. Ook blijf je als lezer lang in het ongewisse wie de moordenaar(s) zijn. Gelukkig kom je daar aan het einde wel achter. Halverwege het verhaal kom je er als lezer achter vanuit welk perspectief korte stukjes tussendoor zijn geschreven en wat het gevaar daarvan is voor Barbara. 

De hoofdpersoon in Nieuw bloed is Barbara van Eck. Ze past op huisdieren, heeft een lichte voorkeur voor honden maar heeft tot nu toe eigenlijk alleen maar op katten gepast. Zo ziet ze wel het hele land omdat ze iedere keer een paar weken per keer in een andere stad zit. Barbara pakt dingen graag zelf aan en wil dingen graag zelf oplossen voordat ze hulp inroept. Dit zorgt ervoor dat ze snel in de problemen komt. Verder leren we Barbara goed kennen. De hoofdstukken van nu wisselen af met haar verleden van toen ze vijftien was. Hierdoor leren we haar achtergrond kennen en komen we erachter dat ze wat problemen heeft uit haar verleden die haar nog steeds achtervolgen.

Nieuw bloed is een goed geschreven en redelijk spannend verhaal. Wel vraag je jezelf soms als lezer af hoe realistisch het verhaal is. Als lezer wordt je interesse voor een mogelijk vervolg getrokken richting het einde van het boek. Dit door de afsluiter van de 'dader' en nog veel vragen die openstaan over Barbara's verleden. Al met al is Nieuw bloed een heerlijke thriller die je zo uit hebt en om deze reden verdient dit boek vier hartjes.

Recensie: Nieuw bloed - Jet van Vuuren

Nieuw bloed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De gescheiden Barbara van Eck is oneervol ontslagen als rechercheur en woont tijdelijk in het tiny house van een vriendin. Als Timmetje, haar teckel, plotseling overlijdt besluit ze dan maar kattenoppas te worden. Om te beginnen mag ze uitkijken naar drie weken oppassen in een seniorencomplex. Aanvankelijk lijken het een paar saaie weken te worden, maar dat verandert als de ene na de andere bewoner overlijdt. De politie gaat in alle gevallen uit van een natuurlijke dood. Intussen slinkt de wachtlijst voor een appartement in het complex en komt er nieuw bloed binnen: jonger, energieker en vermogender. Barbara’s rechercheursbloed kruipt waar het niet gaan kan, ze vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mystery guest - Maren Stoffels

 • Het schoolplein - Michelle Frances

 • Toen ik jou zag - Mary Schoon

 • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

 • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Home Team

 • Recensie: High School Musical: The Musical - The Series

 • Huisregels

Zoek in artikelen