• onze waardering

De Villa - Ruth Kelly RECENSIE

Recensie: De Villa - Ruth Kelly

De Villa is een nieuw reality programma wat 24/7 te volgen is via livestreams zodat het publiek alles de hele dag kan zien. Er zijn tien deelnemers en zij verblijven in een luxe villa op een ontzettend mooi privé eiland, weg van de bewoonde wereld. Het doel is de liefde van je leven vinden in de Villa, waarbij de kijker een grote rol heeft. In alles mogen ze mee beslissen. Ze mogen stemmen uitbrengen, challenges verzinnen en ga zo maar door.

Laura werkt bij de krant en voor een smeuïge primeur is ze opgegeven om deel te nemen aan het programma. Ze voelt zich er niet echt com bij maar probeert zich er aan over te geven, ze kan er tenslotte een mooie geldprijs mee winnen. Maar als ze geconfronteerd wordt met haar verleden verandert de sfeer. En wanneer er ook nog iemand dood gaat is dat het einde van het programma...

De Villa is geschreven vanuit verschillende perspectieven. We lezen mee vanuit de verslaggever Laura, die later deelnemer wordt. Ze is een vrouw die verlaten is door haar ex en daardoor zeer wantrouwend is geworden. Ook is er het perspectief vanuit de producer, die verhoord wordt na de moord en ons stukje bij beetje vertelt over haar motieven voor het opzetten van de Villa en haar kijk op het programma. Ook is er het perspectief vanuit de kijkers, die het liefst elke minuut volgen van wat er zich afspeelt in de Villa.

Deze personages zijn sterk neergezet. Bij allemaal krijg je een gevoel van eigenheid en daardoor leef je mee met de personages, met de een meer dan met de ander. De verschillende types in de villa maken het verhaal interessant en zorgen voor diversiteit.

Net zoals De Villa haar kijkers in de greep had, had het programma mij ook te pakken. Net zoals deze kijkers niet konden stoppen met kijken, wil je als lezer niet stoppen met lezen. Je wil weten weten wat er gaat gebeuren, wat de volgende stappen zijn en welke relaties er wel of niet zullen overleven! En natuurlijk wat er met Laura, of beter gezegd Iris, gebeurt.

Met veel vaart voert Ruth Kelly ons door dit verslavende verhaal. De korte hoofdstukken, de wisseling in perspectieven en de puzzelstukjes die steeds meer samen komen maken dat De Villa een sublieme thriller is waarin je als lezer maar 1 ding wil weten; wie heeft wie vermoord?!

Stap aan boord van de helikopter en laat je meenemen naar Aruna, een prachtig eiland met een prachtige villa, maar waar je niemand kunt vertrouwen! De Villa is een echte aanrader, spannend en niet weg te leggen!

Recensie: De Villa - Ruth Kelly

De villa

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het lijkt de ultieme reality-tv-show te worden: tien deelnemers, een luxe villa op een prachtig privé-eiland. Elke seconde live gestreamd naar een wereldwijd publiek dat ongekende controle heeft over degenen die strijden om de geldprijs. Iedere deelnemer heeft geheimen die hij graag verborgen wil houden, en de druk in het paradijs bereikt al snel het kookpunt. Hoever gaan de deelnemers om stemmen van het publiek veilig te stellen? En zou iemand echt doden om te winnen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Gebroken vleugels

 • Ammonite trailer met Kate Winslet en Saoirse Ronan

 • PLL ster Shay Mitchell publiceert eigen boek 'Bliss'

Zoek in artikelen