• onze waardering

Duinroos - Hilde Veeren RECENSIE

Recensie: Duinroos - Hilde Veeren

Molly heeft een goede baan als reis- en boekenjournalist bij het bekende tijdschrift Vagabond. Als haar baas Maxime haar vraagt langs te komen op zijn kantoor is ze er van overtuigd dat hij haar promotie geeft. Vijf minuten later staat ze buiten met haar spulletjes. Ontslagen en ontredderd. Als ze thuiskomt en er op een blauwe envelop slordig gekrabbeld staat: 'Sorry Molly, ik zie geen toekomst meer voor ons samen. Lucas', is het drama helemaal compleet. Geen baan, geen huis, geen vriend en geen geld meer. Dat allemaal op één dag! Uit pure wanhoop gaat ze in op het aanbod van haar tante om een paar weken op haar cottage in het Engelse Somerset te passen. Voor drie weken, denkt ze. Maar wat blijkt het plaatsje Porlock Weir leuk, de dorpsbewoners ontzettend lief en de knappe Atlas is dat materiaal voor een lange relatie? Of is James de ware? En vindt ze een nieuwe baan of staat het geluk aan haar zijde?

Hilde Veeren is hoofdredacteur van Elegance en Happy in shape. Ze is dol op jurken, Engeland en boeken. Als klein meisje bracht ze haar vakanties door in Engeland en haar moeder heeft een voorliefde voor alles dat met Engeland te maken heeft zoals het tijdschrift Country living en de tv-programma's Escape to the country en Antiques roadshow. Dat lees je zeker terug in haar debuut Duinroos. Het is op en top Engels met een vleugje Nederlands. Je kunt heerlijk wegdromen bij de setting. Een knus dorpje aan de kust op het platteland waar iedereen elkaar kent. Waar je bestelling, natuurlijk heel veel scones, aan de deur wordt gehangen, waar de tijd heeft stil gestaan, de natuur adembenemend mooi is en dan nog die schattige pastelkleurige huisjes. Je krijgt gelijk zin om in de auto te stappen en een rondreis door Engeland te maken. Oh als je gaat, vergeet dan niet zo'n leuke country fair te bezoeken net als Molly en haar moeder doen. Misschien vind je wel net als Molly iets waardevols? Zou het 100% echt zijn?

Voeg er een vleugje romantiek, humor en drama aan toe en dan heb je alle ingrediënten van Duinroos.

Duinroos is het eerste deel in de Cottage aan zee serie. Het is een heerlijk boek met alles dat je van een feelgood roman mag verwachten. Goede setting, vriendschap, liefde, drama, humor en superleuk als je boekenliefhebber bent, het boek bevat heel veel titels van boeken. De tante van Molly is nadat de plaatselijke boekenwinkel sloot een soort uitleenservice begonnen en Molly zet het voort. Ze leent haar boeken uit en schrijft voor iedere bewoner een kaartje met waarom je het boek moet lezen. Misschien zit er nog een tip tussen voor jou?

Voor liefhebbers van Jenny Colgan, Cathy Bramley en Jill Mansell.

Cottage aan zee 1 - Duinroos

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Duinroos van Hilde Veeren vertrekt reisjournalist Molly na een moeilijke tijd naar Engeland om op de cottage van haar tante te passen. Voor fans van Jackie van Laren en Jenny Colgan.
   

  Als reisjournalist Molly in Duinroos van Hilde Veeren wordt ontslagen bij het tijdschrift waarvoor ze werkt, is ze compleet uit het lood geslagen. Uit pure wanhoop gaat ze in op het aanbod van haar tante om een paar weken op haar cottage te passen in Somerset. Een tijdelijke oplossing, denkt Molly. Maar dan ontmoet ze de aantrekkelijke Atlas, het type stoere man waarvan ze nooit had gedacht dat hij op haar zou vallen, en doet ze een unieke vondst op een rommelmarkt. Maar ook in Somerset is niets wat het lijkt... Heeft Molly dan nooit geluk?

  Duinroos van Hilde Veeren is het eerste deel in de Cottage aan zee-serie en een geweldig feelgoodverhaal vol humor en sympathieke personages, met een heerlijk Brits tintje. Voor lezers van Jenny Colgan, Jackie van Laren en Marijke Vos.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het geheim van Montmartre

 • Interview Lisa Gardner

 • Recensie: De Geheime Archieven - De Vlucht

Zoek in artikelen