• onze waardering

Een kamer aan zee - Corina Bomann RECENSIE

Recensie: Een kamer aan zee - Corina Bomann

Als Kim de liefde van haar leven verliest is ze ontredderd. Ze stapt in de trein naar Cornwall, de plek waar het vliegtuig neerstortte waar haar Jake in zat. Vol verdriet loopt ze naar kliffen met als doel om verenigd te worden met haar zielsverwant. Net als ze wil springen doemt er een oude dame op die haar ervan weet te overtuigen om met haar mee te gaan naar haar cottage voor een kop thee. Deze dame, Janet, geeft haar een dagboek waarin het verhaal van Leandra is opgetekend. Haar liefdesgeschiedenis blijkt veel overeenkomsten te hebben met het verhaal van Kim. Zal dit verhaal haar op andere gedachten brengen en het geluk haar weer toelachen?

Corina Bomann is vooral bekend van haar populaire series: De kleuren van de schoonheid, De vrouwen van de Leeuwenhof en De Walfriede-serie waarvan deel drie in oktober 2023 en deel vier in januari 2024 verschijnt. Voor deze series schreef ze losstaande boeken waarvan Een kamer aan zee er een van is. Ze schreef dit boek al in 2016 en het werd nu pas in het Nederlands uitgegeven.

Alle boeken van Corina Bomann zijn van hetzelfde niveau. Ze schrijft filmisch, vanaf de eerste letter zit je gelijk in het verhaal. De omgeving, beschrijvingen van de landhuizen, details over de geschiedenis van de personages, emoties, worstelingen alles wordt zo goed beschreven dat je er meteen een beeld bij hebt. Ook voor Een kamer aan zee heeft ze weer voor een originele invalshoek gekozen. Leandra de vrouw die haar verhaal doet via haar dagboek is stom. Door een ongeluk kan ze niet meer praten. Ze wordt gedwongen om met een koopman te trouwen die alleen belangstelling heeft voor nazaten. Verder is ze nergens goed voor en omdat ze niet kan praten kan ze niet zeuren en ook niets verklappen. Aan de ene kant heel moeilijk als je je niet kunt uiten. Een gesprek op papier is toch anders zonder de mimiek van je gezicht, lichaamstaal en intonatie van je stem. Aan de andere kant beschrijft ze dat ze opgelucht is dat ze niets kan zeggen, zo kan ze dingen ontwijken. Vooral haar boze schoonzuster. Je voelt de kilte en afstandelijkheid van deze vrouw en het karakter van haar echtgenoot is niet veel beter. Net als Kim ziet ze maar een uitweg en wil ook zij zich van het leven beroven. Als ze in zee stort is daar de knappe vuurtorenwachter Christian die haar uit het water haalt. Voor het eerst voelt Leandra dat ze gewaardeerd wordt om wie ze echt is. Met Christian ervaart ze wat liefde is en samen smeden ze een plan om te vluchten. Zal het ze lukken? En zal Kim zich door dit verhaal realiseren dat er hoop is? Zal ze weer gelukkig worden?

Een kamer aan zee is weer een echte Bomann. Een heerlijke roman die je vanaf de eerste pagina meezuigt in een verhaal vol historie, drama, liefde en vriendschap. Ook al krijg je nog zo veel tegenslagen te verwerken er is altijd licht aan de horizon. Blijf hoop houden en vertrouw op de goedheid van de mens. Voor liefhebbers van Lucinda Riley en Santa Montefiore.

Recensie: Een kamer aan zee - Corina Bomann

Een kamer aan zee

 • Auteur:

  Corina Bomann
 • Verschenen:

  7 augustus 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789022599310
  Uitgever Boekerij
  452 pagina's
 • Uitgever:

  Boekerij
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kim stapt blind in de eerste de beste trein die voorbijkomt. Ze heeft geen idee waar ze naartoe gaat, ze wil alleen maar weg. Ze heeft net de liefde van haar leven verloren en weet niet hoe ze verder moet. Ze komt terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall, waar ze op de kliffen lange tijd naar de zee staart, in de hoop een uitweg te zien uit het diepe verdriet dat haar heeft overmeesterd.

  Janet is net op weg naar haar oude cottage, als ze een jonge vrouw op de kliffen ziet staan. Uit angst dat zij zichzelf iets aan zal doen, rent Janet naar haar toe en weet haar ervan te overtuigen mee te gaan naar haar huis. Daar aangekomen vertelt Janet het verhaal van Leandra, wier verleden veel overeenkomsten vertoont met dat van Kim, die gered werd en jarenlang als vuurtorenwachter in het dorp bleef. Kim is diep ontroerd door de tragische liefdesgeschiedenis. Geeft Leandra’s verhaal haar de kracht om zelf weer in de liefde te geloven?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

 • De nieuwe King's Cage boek trailer is er!

 • Fout

 • Dit zijn de winnaars van de Screen Actors Guild Awards 2019

Zoek in artikelen