• onze waardering

Eifel-Moezel - Erik van de Perre RECENSIE

Recensie: Eifel-Moezel – Erik van de Perre

Duitsland is één van mijn meest populaire vakantiebestemmingen en met mij van heel veel Nederlanders. Toch vind ik Duitsland behoorlijk onderschat als vakantieland. Zelf ben ik een groot fan van Baden-Württemberg en Beieren voor mijn zomervakanties. Voor korte vakanties en zelfs voor lange weekenden kiezen we vaak voor de dichterbij gelegen Eifel of Moezel, waarmee niet is gezegd dat deze niet geschikt zouden zijn voor een lange vakantie. Dat deden we in het verleden ook al en nog steeds ben ik verbaasd over de schoonheid van de natuur en over de schitterende dorpen en steden. Nu schreef Erik van de Perre een reisgids voor deze twee regio’s, de Eifel en de Moezel en bladeren door de reisgids Eifel-Moezel is voor mij, naast een feest der herkenning, een trigger om snel weer die kant uit te gaan. Sterker nog, de datum is al geprikt.

Nu ben ik wel kritisch op reisgidsen. Koop je een reisgids die betrekking heeft op een (te) groot gebied dan blijft het vaak oppervlakkig. Bovendien koop je dan een (duur) boek waarvan je in de meeste gevallen zo’n driekwart niet gebruikt. Kies je voor een (goedkoop) dun boekje over een kleine regio dan is het vaak zo dat je wel informatie vindt over hotels en restaurants, maar te weinig achtergrondinformatie over de regio of enkel wat standaardteksten over de grootste  bezienswaardigheden. Wat dat betreft heeft Erik van de Perre met Eifel-Moezel een goede keuze gemaakt. Het is een behoorlijk dikke paperback met 584 pagina’s, die overigens wel lekker in de hand ligt en prima in je rugzak past. Natuurlijk zal je niet op één vakantie alle gebieden, steden en dorpen bezoeken, maar het voordeel is dat je heel eenvoudig voor een tweede of derde keer terug kan gaan om steeds weer van een ander deel te genieten. Het ligt immers bijna naast de deur.

De gids is ingedeeld in verschillende kleinere regio’s, waarbij Steden als Trier, Aken en Koblenz aparte hoofdstukken zijn. Die drie steden vormen bovendien zo’n beetje de driehoek waarbinnen de Eifel en de Moezel vallen. Binnen die driehoek is genoeg te doen met bekende plaatsen als Monschau, Cochem, Bad-Neuenahr-Ahrweiler en Bernkastel-Kues. Bovendien is er veel natuurschoon in Nationaal Park Eifel en de Dauner Maare in de Vulkaaneifel. De Moezel wordt natuurlijk vooral gedomineerd door de indrukwekkende wijnvelden. En dat alles uitvoerig beschreven door kenner Erik van de Perre. In Eifel-Moezel vind je bovendien per regio een overzicht van slaap- en eetgelegenheden, daarnaast een beschrijving van de mooiste plaatsjes en gebieden, met vaak een persoonlijke ervaring van schrijver Erik van de Perre, die ook nog eens de meeste foto’s die in het boek staan maakte.

Recensie: Eifel-Moezel – Erik van de Perre

Eifel-Moezel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Eifel staat voor meren en vulkanen, voor klaterende riviertjes en donkere bossen, waarin romantische vakwerkdorpjes liggen verscholen. De Moezel pakt uit met steile wijnbergen, waarboven stoere burchten tronen.

  Kenner Erik Van de Perre neemt je wat graag mee naar de beverburchten in de Rurvallei, op klautertocht over de Moselsteig, op geo-expeditie naar de Teufelsschlucht of op ontdekking naar het schilderachtige Moezeldorp Beilstein.

  De grootste troef van de Eifel-Moezel is evenwel dat er in elk seizoen wat te beleven valt: het Nationaal Park Eifel in voorjaarstooi, een actieve wandel- en fietsvakantie in de zomer, struinen door gouden bossen in de herfst en genieten van sneeuwlandschappen en sfeervolle kerstmarkten in Aken en de Eifeldorpen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Chickslovefood: het skinny six-kookboek

 • De dag dat Oorlog naar Rondo kwam - Andriy Lesiv

 • De tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Zoek in artikelen