• onze waardering

De Rembrandt-roof - Deron Hicks RECENSIE

Recensie: De Rembrandt-roof - Deron Hicks

Art weet het zeker, hij heeft iets heel belangrijks ontdekt. Er staat iets ergs te gebeuren in de National Portrait Gallery in Washington D.C. Tot zijn grote frustratie geloven de volwassenen hem niet, maar dit kan Art er niet van weerhouden om op onderzoek uit te gaan. Samen met zijn beste vriendin Camille ontdekken ze een plan voor de grootste kunstroof ooit. Er staat een miljard dollar aan schilderijen op het spel.  Camille en Art proberen zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen om dit complot op te lossen.  

De Rembrandt-roof  van Deron Hicks is het tweede deel in de spannende serie van de Kunstbende. Ook dit deel is weer erg leuk opgebouwd met QR-codes in het verhaal, die je meer vertellen en laten zien over de kunstwerken. Legendarische kunstenaars, zoals Degas, Manet, Vermeer en Rembrandt passeren de revue en brengen kunst dichter bij de jonge lezer middels een spannend verhaal. Naast de QR-codes maken de zwart-wit plattegronden het verhaal erg beeldend. Je krijgt als lezer precies een beeld van hoe en waar het verhaal zich afspeelt. Mocht je geen tablet of smartphone bij de hand hebben, geen probleem, want de schilderijen zijn ook op de website van de Fontein te bekijken. Een extra dimensie dus. Voor het leesplezier niet per se noodzakelijk hoor. Ook zonder deze extraatjes is het verhaal spannend en meeslepend.

Deron Hicks heeft een vlotte, hedendaagse schrijfstijl. Het verhaal begint met een proloog, dat zich dertig jaar geleden afspeelt. Hierin kan je ook al het eerste schilderij bekijken:  De storm op het meer van Galilei van Rembrandt van Rijn uit 1633. De manier waarop Deron Hicks dit schilderij beschrijft, zorgt er voor dat je het bijna kan voelen.

Sam kon de zeelucht haast ruiken en de koude mist tegen zijn gezicht voelen. Hij kon voelen hoe zwaar de mannen het hadden en hoe bang ze waren voor de hoge golven die om hen heen stuksloegen. Hij hoorde het gekraak van de houten balken, het knappen van de touwen en het geflapper van de losgeraakte zeilen in de wind.

De spanning wordt goed opgebouwd in De Rembrandt-roof. Door de vlotte schrijfstijl, de korte hoofdstukken en de goed opgebouwde spanning, is het heel moeilijk om dit boek weg te leggen. Dat maakt dit boek geschikt voor jeugdige lezers, die van spanning houden, maar ook de lezers die niet zo van lezen houden. Door de korte hoofdstukken blijft het behapbaar en door de schrijfstijl en de opbouw van de spanning met een heerlijk grappige plottwist, is het onmogelijk dit boek niet uit te willen lezen.

Deron Hicks laat de lezer het verhaal beleven vanuit hoofdpersoon Art en vanuit hoofdpersoon Camille. Dit zorgt ook voor een soort van extra vaart in het verhaal, zonder dat het verwarrend wordt. Door de beschrijvingen die Hicks geeft, loop je echt mee met de hoofdpersonen uit De Rembrandt-roof.

Deel twee uit deze serie van de Kunstbende is zeker zo spannend en avontuurlijk als deel één. Wederom heeft Hicks de lezer vanaf de eerste bladzijde in zijn greep. Spanningsopbouw, vlotte schrijfstijl en wisselend perspectief zijn volmaakte ingrediënten voor dit spannende kinderboek. En je krijgt ook nog informatie over werelds bekendste kunstenaars. Een gouden formule!

Recensie: De Rembrandt-roof - Deron Hicks

Kunstbende 2 - De Rembrandt-roof

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  DE KUNSTROOF VAN DE EEUW STAAT OP HET PUNT TE BEGINNEN!

  Art weet het zeker: er gaat iets ergs gebeuren in de National Portrait Gallery in Washington D.C. Maar zijn enige bewijs is ijskoffie, tweeënveertig stappen en een mysterieuze vrouw die op gezette tijden in het museum verschijnt.

  Art en zijn beste vriendin Camille gaan op onderzoek uit, en ontdekken een plan voor de grootste kunstroof ooit. Maar met een miljard dollar aan schilderijen op het spel en niemand die hen gelooft, is het aan Art en Camille om dit complot op te lossen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Oog om oog

 • New York - recepten uit de Big Apple

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

Zoek in artikelen