• onze waardering

De kleine theetuin brengt geluk - Anne West RECENSIE

Recensie: De kleine theetuin brengt geluk - Anne West

Sarah werkt in een verzorgingshuis op Texel maar haar echte passie ligt bij patisserie. Ze vindt het heerlijk om lekkere gebakjes en taarten te maken en wil graag het roer omgooien. Fleur de eigenaresse van de Theetuin heeft een vacature open staan en Sarah besluit te solliciteren maar ze verwacht er niet veel van. Fleur zal vast schrikken van het grote litteken in haar gezicht als gevolg van een brandwond die zij opliep als kind. Als ze tot haar verbazing toch wordt aangenomen staan haar een aantal uitdagingen te wachten. Leren bakken op hoog niveau, de Theetuin draaiende houden en omgaan met de reacties op haar litteken. Gaat het haar lukken? En kan de leuke Cas haar hierbij helpen?

In de Bed and Breakfast van Sarah's moeder logeert Emma die noodlijdende bedrijven uit de brand helpt. Haar werk is het enige wat ze heeft en ze heeft moeite met contact maken met andere mensen nadat haar moeder haar in de steek heeft gelaten. Maar dan krijgt ze ineens een mail van haar moeder. Wil ze haar moeder wel terug in haar leven?

De kleine theetuin brengt geluk is het derde deel in de Theetuin-serie. In deel een maken we kennis met de nichtjes Rosa en Fleur die vol goede moed de Theetuin starten. Helaas raakt hun relatie bekoeld en loopt de Theetuin niet zo goed als gehoopt. In deel twee koopt Fleur Rosa uit en vraagt Laura, een vroegere vriendin en uitstekende zakenvrouw/bakker om hulp. Samen maken ze de Theetuin tot een groot succes. In het derde deel gaat het verhaal verder, maar de boeken zijn ook afzonderlijk goed te lezen omdat Anne West terloops tijdens de dialogen tussen de verschillende personages, de geschiedenis van de Theetuin uit de doeken doet.

De kleine theetuin-boeken zijn heerlijke feelgood romans die je gelijk in vakantiesfeer brengen. Het eiland Texel waar de verhalen zich afspelen is door Anne West goed gekozen. Het gemoedelijke eilandleven, het strand en de zee geven je een heerlijk relaxt gevoel dat vergelijkbaar is met de romans van haar buitenlandse collega's zoals Cathy Bramley, die zich ook afspelen in lieflijke dorpjes op het platteland en aan de kust. Haar schrijfstijl doet eveneens niet onder, het leest makkelijk, de omgeving wordt met veel details beschreven en de worstelingen en emoties van de personages worden heel realistisch beschreven. Beide verhaallijnen in De kleine theetuin brengt gelukt zijn goed uitgediept. Enerzijds het litteken van Sarah dat haar dagelijks op de feiten drukt dat ze anders dan anders is. Het maakt haar onzeker en hierdoor sluit ze zich een beetje af uit angst om nare reacties te krijgen. Gelukkig is daar Cas die haar stapje voor stapje meer zelfvertrouwen geeft. Emma heeft een vergelijkbaar trauma. Ook zij durft zich niet open te stellen uit angst voor afwijzing. Voor haar is het Koen die haar helpt om zich ergens thuis en gewaardeerd te voelen. Een heel mooi thema dat je aan het denken zet. Het laat zien dat iedereen worstelt met angst voor afwijzing, onzekerheid en schaamte.

De kleine theetuin brengt geluk is een aanrader voor iedereen die van gemoedelijke feelgood romans met inhoud houdt. Het boek leest lekker weg en je krijgt gelijk zin om de boot naar Texel of een van de andere eilanden te nemen. Het boek heeft een open einde dus er zou best een deel vier kunnen verschijnen, maar dat is nog niet bekend tijdens het schrijven van deze recensie.

Recensie: De kleine theetuin brengt geluk - Anne West

Theetuin 3 - De kleine theetuin brengt geluk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een carrière in de zorg is Sarah toe aan iets anders. Op het zonnige Texel vindt ze een stageplaats in de theetuin van Fleur. Haar stage loopt heel anders dan ze had verwacht wanneer Fleur langdurig uitvalt. Plotseling moet Sarah ban alles zelf uitvogelen. Ze kan goed bakken, maar voldoen aan de hoge eisen van een professioneel patissier is heel andere koek. Gelukkig krijgt ze hulp van Cas. De vonk slaat over tussen hen, maar hij is al bezet…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

 • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De prins en de lijfwacht

 • Deze filmattributen hebben het meeste geld opgebracht

 • De familie Claus trailer: de eerste Nederlands-Vlaamse kerstfilm op Netflix

Zoek in artikelen