• onze waardering

Vermoorde onschuld - Angela Marsons RECENSIE

Recensie: Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Inspecteur Kim Stone en haar team krijgen een onverwachte verrassing als er een baby bij het politiebureau wordt gevonden. Van wie is de kleine en waarom is hij daar achtergelaten? Als er dan ook nog eens lichamen van jonge sekswerkers worden gevonden, moet het team alles op alles zetten om zowel de seriemoordenaar als de moeder van de baby te vinden. Zal ze dit lukken voor er meer slachtoffers vallen?

Vermoorde onschuld van Angela Marsons is het zevende deel in de Kim Stone-serie, waarin de lezer inspecteur Kim Stone volgt. Kim is een doortastende vrouw met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze weet wat ze wil en bijt zich in elke zaak vast om deze op te lossen. Toch heeft ze ook een zachte kant. Haar teamleden zijn ook stuk voor stuk goed uitgewerkte personages, ieder met zijn of haar eigen persoonlijkheid. Juist doordat iedereen zijn eigen karakter heeft en persoonlijke groei doormaakt, zijn het zulke fijne personages om te volgen.

Vermoorde onschuld leest net als zijn voorgangers vlot door de korte hoofdstukken en de knap geschreven spanningsboog. Die spanning begint direct met de proloog en hoofdstuk èèn. Schrijfster Angela Marsons weet dat slim vast te houden door het hele verhaal heen, waardoor je steeds verder wilt blijven lezen om er achter te komen hoe de vork nou precies in de steel zit. Bovendien leer je de slachtoffers ook kennen door de stukjes die vanuit hun perspectief zijn geschreven en daardoor raak je meer geïnvesteerd in de uitkomst.

Ten slotte heeft hoofdpersonage Kim een persoonlijke connectie met een paar van de bijpersonages en die blijken heel belangrijk te zijn.

Het plot van Vermoorde onschuld zit goed in elkaar. Sommige gebeurtenissen lijken logisch door de opbouw naar het plot toe, wat fijn leest. Maar er zijn ook een aantal verrassende wendingen die je niet ziet aankomen.

Al met al is Vermoorde onschuld van Angela Marsons een fijne en vlotte thriller. Net als zijn voorgangers in deze serie heeft dit boek een goede spanningsboog. Dat maakt dat het een boeiend boek is dat je lastig weg legt. Maar ondanks alle spanning is er ook genoeg ruimte voor de personages zelf en juist die balans is erg prettig. 

Recensie: Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Kim Stone 7 - Vermoorde onschuld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op een koude winternacht worden de lijken van een jonge sekswerker en een baby gevonden en al snel volgen er meer slachtoffers. Er blijkt een seriemoordenaar die actief op kwetsbare vrouwen jaagt. Meer en meer sekswerkers worden dood aangetroffen, iedere moord nog gruwelijker dan de vorige. Terwijl Kim en haar team alles op alles zetten om de moordenaar te ontmaskeren, meldt zich bij het bureau een wanhopige vrouw die haar pasgeboren baby is kwijt­geraakt op het treinstation.

  De twee onderzoeken leiden het team naar een angstaanjagende wereld van menselijke exploitatie en wreedheid. Als tijdens een confrontatie geheimen uit Kims verleden aan het licht komen, komt ook haar eigen leven in gevaar...

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Fin & Rye - Harry Cook

 • Recensie: Then Came You

 • Dag 18: Pin it & Win it!

Zoek in artikelen