• onze waardering

Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck RECENSIE

Recensie Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

Het prentenboek Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen is geschreven door Maranke Rinck en is geïllustreerd door haar man Martijn van der Linden. Maranke Rinck is een bekend kinderboekenschrijfster, zij schrijft boeken voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Zij heeft al meerdere prijzen gewonnen met haar boeken. In 2020 heeft zij voor het leesboek Bob Popcorn het Apeldoornse Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs gewonnen. Er zijn dus meerdere boeken geschreven over Bob Popcorn, het eerste boek begint met het ‘ontstaan’ van Bob Popcorn. Hierna gaat hij allerlei avonturen beleven en in elk boek zit wel een aantal wijze lessen en boodschappen. De boeken zijn vertaald in vele talen.

Bob Popcorn is een maiskorrel die samen met een meisje, Ellis, en haar 2 vaders in een rijtjeshuis woont. Bob Popcorn kan erg snel ontploffen als hij boos is, hij ontploft dan in popcorn. Hij zou graag minder snel boos willen worden en duikt de bibliotheek in om hier boeken over te lezen. Ellis gelooft hier niet zo in en denkt dat dit Bob niet zal lukken. Hij wil er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen. Het verhaal laat zien hoe Bob omgaat met verschillende situaties en wat hij er aan doet om niet of minder snel boos te worden. De grote vraag is of dit hem gaat lukken.

Er worden meerdere boodschappen meegegeven in het prentenboek Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen. Zo is er ook de boodschap dat je echt wel een keertje boos mag worden omdat dit ook heel erg lekker kan voelen. Er wordt hiermee een goed beeld van de realiteit geschetst. Er worden bruikbare tips gegeven die gebaseerd zijn op mindfulness. Het zijn alleen wel erg veel tips en oefeningen achter elkaar. Je snapt dat de schrijfster zoveel mogelijk mee wil geven aan de lezer, maar voor kleine kinderen is het wel erg veel informatie tegelijk. Als ouder of voorlezer zou je het beste één van de oefeningen eruit kunnen halen en hier op door kunnen gaan met het kind.

De illustraties in Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen zijn erg leuk en humoristisch. De boeken die in beeld gebracht zijn, dragen hier zeker aan bij. De titels van de boeken zijn leuk bedacht zoals Driftbuienrader, Minder vuur meer water en De boos de baas. Maar ook aan de namen van de schrijvers is gedacht zoals Jill Out. Dit zijn allemaal leuke details die het extra grappig maken. De illustraties nemen je goed mee in het gehele verhaal, in het leven van Bob en zijn oefeningen om te zorgen dat hij niet ontploft. Ze zijn duidelijk gemaakt waardoor je in één oogopslag ziet wat er gebeurt of wat het probleem van Bob is. De tekeningen zijn ondanks alle details niet te druk.

De serie van Bob Popcorn was voor mij onbekend, maar na het lezen van Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen ben ik zeer benieuwd geworden naar de rest van de boeken van Maranke en naar alle avonturen van Bob Popcorn. Dit is een boek dat kinderen direct nog een keer willen lezen als het uit is.

Recensie Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 

 

Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bob Popcorn wordt nogal snel boos en dan ontploft hij letterlijk. Zijn woede-uitbarstingen brengen hemzelf en anderen vaak in de problemen. Beetje bij beetje ontdekt hij dat er manieren zijn om zo’n driftbui te voorkomen. En omdat hij de beroerdste niet is, gaat hij de tien allerbeste tips delen met jou! Maar bij het uitleggen gaat er van alles mis… Zal het Bob lukken om niet te ontploffen?

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • De Ripper connectie - Gerrit Barendrecht

 • New Year's Eve (DVD)

Zoek in artikelen