• onze waardering

Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood RECENSIE

Recensie: Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

De twaalfjarige Mercedes woont samen met haar ouders en oudere zus op La Kastellana. Een eiland waar men een sobere levensstijl nastreeft en het geloof een grote rol speelt. Wanneer multimiljonair Matthew Meade er plots opduikt samen met zijn verwende dochter staat La Kastellana in rep en roer. Al snel wordt de plek aangetast door de modernste infrastructuren en technologie en verandert het eiland in een hotspot voor rijke toeristen.

Enkele jaren later bezoekt Robin La Kastellana in de hoop om haar dochter Gemma, die intussen al een jaar vermist is, op te sporen. In de afgelopen dertig jaar verdwenen er regelmatig meisjes op het eiland en Robin kan alleen maar hopen dat haar dochter nooit bij dat clubje zal horen…

In Eiland van de verloren meisjes wordt het verhaal verteld vanuit de ogen van enkele hoofdpersonages. Het grootste deel van het verhaal wordt verteld vanuit Mercedes. Zij is in het boek eerst een kind en later een volwassen bewoonster van het eiland La Kastellana. Een plek die ze doorheen de jaren steeds meer ziet veranderen dankzij de komst van de rijken.

Naast Mercedes wordt het verhaal ook verteld vanuit Robin en haar dochter Gemma. Gemma is een jaar geleden thuis weggelopen om haar droom als model een kans te geven en Robin verzet hemel en aarde om haar dochter te vinden en haar weer thuis te brengen. Haar zoektocht op La Kastellana verloopt niet zoals gehoopt en bevat meer obstakels dan verwacht.

Omdat auteur Alex Marwood er voor koos om Eiland van de verloren meisjes in verschillende tijden en door de ogen van verschillende personages te vertellen, evalueert het verhaal geleidelijk doorheen het boek. Als lezer kan je aan de titel afleiden dat er dingen gebeuren die niet pluis zijn maar de echte puzzel kan je pas leggen tijdens het lezen. Beetje bij beetje ontrafelt het mysterie zich voor je ogen en krijg je een beeld van de gebeurtenissen op het eiland.

Eens je midden in het verhaal zit, is het nog erg moeilijk om Eiland van de verloren meisjes weg te leggen. De woorden van Alex Marwood grijpen je vast en zuigen je helemaal in het boek. Je wil begrijpen wat er allemaal gebeurt en het gruwelijke mysterie rond de verloren meisjes oplossen.

Hoewel het thema waarover Alex Marwood schrijft niet geheel onbekend is, weet ze het wel op een vernieuwde manier te brengen. Omdat je de gebeurtenissen door de ogen van alle partijen kan zien, komen ze heel realistisch en geloofwaardig over. Hierdoor lijkt het soms alsof je er als lezer met je neus bovenop zit. Het is duidelijk dat deze schrijfster erg getalenteerd is en weet hoe ze haar verhaal moet brengen. Dit smaakt naar meer.

Alex Marwood grijpt je met Eiland van de verloren meisjes vast en laat je niet meer los tot je de laatste pagina hebt omgedraaid. Het is een topper in het thriller genre en vertelt een gruwelijk spannend verhaal op een ongeziene manier.

Recensie: Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Eiland van de verloren meisjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de twaalfjarige Mercedes is La Kastellana de plek die ze thuis noemt; een prachtig eilandparadijs onaangetast door de moderne wereld. Maar wanneer multimiljonair Matthew Meade met zijn verwende dochter Tatiana arriveert, verandert alles. De Meades brengen onvoorstelbare welvaart en succes met zich mee. Helaas is de prijs die de eilandbewoners en Mercedes daarvoor moeten betalen veel hoger dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. De meisje verdwijnen één voor één…

  Dertig jaar later is Robin wanhopig op zoek naar haar zeventienjarige dochter Gemma, die al meer dan een jaar wordt vermist. Gemma zou zich op La Kastellana moeten bevinden, een luxe-eiland dat enorm veel toeristen trekt. Maar niemand blijkt bereid haar te helpen in haar zoektocht en Robin is bang dat de tijd om haar dochter nog terug te vinden begint te dringen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Khaddafi's slavin

 • Ik krijg je wel

 • Recensie: De dag van de doden

Zoek in artikelen