• onze waardering

De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes RECENSIE

Recensie: De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Soms zijn er boeken waarvan je op voorhand weet dat je een aanrader in handen hebt. Het nieuwste en vierde deel van de serie Het Hawthorne-mysterie van Jennifer Lynn Barnes, De Hawthorne-broers, is daar een goed voorbeeld van. Na De laatste zet bleek de trilogie nog niet klaar te zijn en is Barnes verder gaan schrijven. Het is best te begrijpen waarom ze zich nog een poosje met de broers bezig wilde houden. Ze zijn spannend, aantrekkelijk en mysterieus. Ze zijn het waard om ze beter te leren kennen. 

In De Hawthorne-broers staan de twee broers Grayson en Jameson centraal. Het boek speelt zich grotendeels af aan het einde van het vorige boek, tussen het laatste hoofdstuk en de epiloog in. Waar de vorige drie delen zijn verteld vanuit het perspectief van Avery - die totaal onverwacht het Hawthorne-fortuin van de grootvader van Nash, Grayson, Jameson en Xander heeft geërfd - ligt het perspectief in dit boek bij afwisselend Jameson en Grayson. De jongens zijn totaal verschillend en dit boek vertelt voor ieder van hen een eigen verhaal. Ze maken totaal verschillende dingen mee, op verschillende plekken, maar min of meer gelijktijdig en daarom kunnen hun verhalen tegelijk verteld worden. En allebei hebben ze de steun van hun broers en Avery nodig. 

Grayson heeft twee halfzussen. Als zij dreigen te ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, zorgt hij dat de zaak wordt opgelost op de hem bekende efficiënte, effectieve en genadeloze wijze. Als Jamesons mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, kan hij de uitdaging niet weerstaan. Om te slagen moet hij infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen, waar aristocraten, politici en buitengewoon rijke mensen gokken om geld en geheimen. Daar moet hij een onmogelijk spel met een torenhoge inzet winnen.

Evenals de voorgaande drie delen is ook De Hawthorne-broers doorspekt met puzzels en mysteries. Het is de manier waarop de jongens hebben geleerd hun leven te leiden. De verschillende flashbacks naar twaalfeneenhalf jaar geleden, toen hun grootvader nog leefde en hen opvoedde, maakt dat wel duidelijk. 

Het is absoluut aan te raden om de voorgaande drie delen te lezen voordat je aan De Hawthorne-broers  begint. Dan ken je de hoofdpersonages, de onderlinge relaties en weet je bijvoorbeeld hoe het zit met de erfenis. 

Evenals de andere delen zit ook dit boek vol puzzels, codes en geheime aanwijzingen. Dit zorgt ervoor dat je als lezer extra wordt meegezogen in het verhaal. Dat er plottwists in zitten, zal niet verrassen. Het maakt het nog lastiger het boek weg te leggen. Jennifer Lynn Barnes heeft een prettige schrijfstijl en ondanks de raadsels leest het boek lekker vlot. De hoofdstukken zijn vrij kort en voor je het door hebt, heb je er al heel wat weggelezen. De Hawthorne-broers is een echte aanrader, zeker als je de trilogie al hebt gelezen en fan bent. Anders is het een goede aanleiding om eindelijk aan de serie te beginnen...

Recensie: De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 

Het Hawthorne-mysterie 4 - De Hawthorne-broers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Grayson Hawthorne zou in de voetsporen van zijn schatrijke grootvader treden; het fortuin laten groeien en zijn familie beschermen. Daar bestond geen twijfel over. Inmiddels is de grote Tobias Hawthorne dood en zijn familie onterfd, maar sommige van zijn lessen zijn Grayson bijgebleven. Wanneer zijn halfzussen dreigen te ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, doet hij wat hij het beste kan: zorgen dat de zaak wordt opgelost - efficiënt, effectief, genadeloos. En zonder dat gevoelens en emoties hem in de weg staan.

  Jameson Hawthorne is een gokker, een sensatiezoeker, een spelletjesspeler. Als zijn mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, kan Jameson de uitdaging dan ook niet weerstaan. Om te slagen moet hij infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen, waar aristocraten, politici en buitengewoon rijke mensen gokken om geld en geheimen. Daar moet hij een onmogelijk spel met een torenhoge inzet winnen. Gelukkig leeft Jameson Hawthorne voor het onmogelijke.

  Beiden verwikkeld in hun eigen strijd, moeten Grayson en Jameson - met hulp van hun broers en Avery - besluiten wie ze willen zijn en wat ze bereid zijn op te geven om te winnen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • De nieuwe adembenemende show 'Mickey and the Magician' moet je zien!

 • Recensie: Madame Jeanette

 • Recensie: Mystiek

Zoek in artikelen