• onze waardering

Juice - Heleen van Royen RECENSIE

Recensie: Juice - Heleen van Royen

Claire Jansen is de manager van een aantal bekende Nederlandse artiesten. Ze zijn als familie voor haar en ze staat dag en nacht paraat om ze bij te staan en hun imago’s te beschermen. Als de meest bekende juicekoningin Angel de Vos over de streep gaat met roddels over een van haar artiesten bedenkt Claire een plan om haar te slim af te zijn. Zal het haar lukken om Angel het zwijgen op te leggen? En welk groot geheim draagt Angel zelf bij zich?

Met Juice heeft Heleen van Royen een vermakelijk en spannend boek afgeleverd. Wie van roddelen en BN’rs houdt en de populaire media volgt zal zeker de link leggen met de personages van dit boek. Een aantal elementen uit het leven van hoofdpersoon Claire heeft wat weg van dat van van Royen zelf. Roddelqueen Angel lijkt verdacht veel op Yvonne C. Bioloog Floris doet denken aan onze eigen slangenman en Jesse op een bekende soapster. Van Royen zal van Royen niet zijn als er ook een flinke dosis seks met een knappe, bekende minnaar in zit. Op wie zou deze voetballer gebaseerd zijn?

Van Royen snijdt tevens de hedendaagse discussies aan. Het gaat voor een groot deel over vliegschaamte, dat het eten van vlees slecht voor je gezondheid en voor het milieu is, over de haat en nijd die online verpreid wordt en #metoo komt ook voorbij. Claire wil krampachtig jong blijven en moet natuurlijk de verplichte tienduizend stappen en veertig verdiepingen halen waarna ze zich buigt over haar overnight oats. Kortom alle elementen van Juice ademt 2023.

Fijn dat er ook een iets minder oppervlakkig thema in Juice zit. De dochter van Claire heeft een oogziekte waardoor ze steeds minder ziet. Haar zicht gaat in een rap tempo achteruit waardoor ze zich zorgen maakt dat ze het kindje in haar buik nooit zou kunnen zien. De zorgen en emoties worden gedeeld maar het had nog iets meer uitgediept mogen worden. Het is sowieso belangrijk dat er meer diversiteit van de personages in boeken komt. Mensen met een handicap, ziekte, andere geaardheid of … moeten meer zichtbaar worden en een stem krijgen zodat het normaler wordt dat iedereen anders is.

Juice is geen hoogdravend, diepgaand boek, maar vermakelijk net zoals de entertainmentindustrie is het wel. Heleen van Royen heeft natuurlijk ervaring in deze wereld dus ze weet als geen ander hoe ze het neer moeten zetten. Juice is geloofwaardig, realistisch en goed geschreven. Een lekker boek om te ontspannen en je mee te laten voeren met het absurde leven van bekende mensen. In hoeverre zal het leven van ‘echte BN’rs’ absurd zijn? Worden er niet veel onwaarheden door de media de wereld in geslingerd? Dat vroeg Heleen van Royen zich af en deed haar besluiten om dit boek te schrijven. Goed om dit onder de aandacht te brengen zodat je je realiseert dat je nooit weet wat er achter de voordeur gebeurt. Neem juice/roddels als een korreltje zout.

Recensie: Juice - Heleen van Royen

Juice

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De 44-jarige Claire Jansen is een succesvolle artiestenmanager. Ze beschouwt haar artiesten als familie en gaat voor ze door het vuur. Als een van haar jonge talenten het mikpunt wordt van een juicekanaal, bedenkt Claire een gewaagd plan om haar mensen beter te beschermen. Is dit een briljante zet of maakt ze de problemen alleen maar groter?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het geluksdieet

 • 7 Minuten in de keuken - Veggie - Ingrid Bernard

 • 21 boeken die tv-series zijn geworden

Zoek in artikelen