• onze waardering

De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco RECENSIE

Recensie: De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

Nadat Emilia een contract met de duivel heeft getekend, vertrekt ze samen met Toorn naar de Zever Cirkels. Het contract houdt in dat ze ingestemt om met Trots te trouwen en om koningin van de Verdorvenen te worden. De reden waarom Emilia heeft ingestemd om met Trots te trouwen, is omdat ze wil weten wie haar zus écht vermoord heeft. Dus samen met Toorn reist ze naar het hof van de Verdorvenen; een hele andere wereld die ze gekend is. Alleen lijkt Toorn iets achter te houden… Kan ze hem wel volledig vertrouwen?

De prins van Trots is het tweede deel in de Koninkrijk der Zonden-trilogie van Kerri Manisalco. Dit boek gaat direct verder waar het vorige deel, De prins van Toorn, eindigde. Het eerste deel eindige waar Emilia het contract met de duivel tekende, en De Prins van Trots start dat zij en Toorn onderweg zijn naar de Zeven Cirkels. Daarna volg je Emilia en Toorn in deze nieuwe wereld, waar zij voor verschillende uitdagingen komen te staan. Al met al is De prins van Trots en fantastisch tweede deel van deze trilogie. Na het dichtslaan van dit boek wil je niets liever dan het volgende deel zo snel mogelijk in handen hebben!

Emilia was een fantastisch personage in dit boek. Je ziet een enorm verschil in haar karakter tegen het eind van dit boek en het begin van eerste deel van deze trilogie. Ze is van een stillig meisje naar een stoere chick gegaan. Waar ze eerst nog wat naïef uit de hoek kon komen, zie je dat ze in De prins van Trots beter haar eigen beslissingen durft te maken. Nog steeds kan ze wat onzeker overkomen, maar ze is in ieder geval hard op weg om een sterke vrouw te worden. Het was leuk om te lezen dat ze in dit boek verschillende nieuwe vriendschappen aangaat, zoals met Anir. Vooral hun trainingen samen waren fantastisch om te lezen. Je merkt dat

Kerri Manisalco in dit deel veel aandacht heeft besteed aan character building en dat was geweldig om te lezen. Hierdoor krijg je als lezer een nog betere band met de personages.

Toorn was ook weer een pérfect personage in dit boek, net als hij in De prins van Toorn was. Voorafgaand aan dit boek werd al aangegeven dat De prins van Trots meer tot het New Adult genre zal behoren dan tot het Young Adult genre. En dat was te merken! Er vonden heel wat sexy scènes plaats tussen Emilia en Toorn. De seksuele spanningen spatten echt van de pagina’s af. Wat Kerri Manisalco goed heeft gedaan, is dat ze de spanningen en gevoelens eerst flink heeft laten oplopen voordat er daadwerkelijk actie werd ondernomen. Als lezer was het onwijs leuk om te lezen hoe Emilia haar gevoelens voor Toorn probeert te negeren. Tevergeefs, want haar gevoelens voor hem groeien alleen maar.  

Naast de fantastische personages, was het verhaal zelf ook erg vermakelijk omdat het zo spannend was. De hoofddoel van Emilia in dit boek is om erachter te komen welke prins Antonio heeft bezeten. Deze prins is namelijk de échte moordenaar van haar zus. Door dit Mysterie-aspect aan het verhaal zal je als lezer niet kunnen stoppen met lezen. Aan de andere kant wil je ook weer zo lang mogelijk van het verhaal van Emilia en Toorn kunnen genieten. In dit boek vonden daarbij verschillende plottwists plaats. Sommige waren misschien een beetje voorspelbaar, maar anderen zullen je echt van je stoel afblazen. Daar komt bij kijken dat Kerri Manisalco een erg prettige schrijfstijl heeft. Ze weet op een zeer toegankelijke wijze een complexe wereld te schetsen.

Het is Kerri Manisalco gelukt om een fantastisch tweede deel in deze trilogie neer te zetten; een spannend verhaal vol plottwist én sexy scènes. Je zal niet kunnen wachten totdat het volgende en laatste deel van deze serie wordt vertaald en uitgegeven!

Recensie: De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

De prins van Trots Ltd. Edition

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Eén zus. Twee duistere prinsen. Oneindig veel bedrog, met een vleugje wraak... Welkom in het Koninkrijk der Zonden.

  Nadat ze haar ziel heeft verkocht om koningin van de Verdorvenen te worden reist Emilia naar de Zeven Cirkels met de charmante prins van Toorn, waar ze kennismaakt met een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Ze belooft zichzelf het hoofd koel te houden en alles op alles te zetten om haar geliefde zus Vittoria te wreken... Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, zal moeten accepteren.

  De eerste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. En door de achterbakse prinsen, luxueuze paleizen, mysterieuze feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen naar wie haar tweelingzus werkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich eenzamer dan ooit. Kan ze Toorn, haar voormalig bondgenoot, wel vertrouwen, of houdt hij gevaarlijke geheimen achter over wie hij echt is?

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • Hé Karma, haal je vinger eens uit mijn oog!

 • Recensie: All the money in the world

 • Kinderfilms die je laten huilen

Zoek in artikelen