• onze waardering

Dromen in Bretagne - Marcella Kleine RECENSIE

Recensie: Dromen in Bretagne - Marcella KLeine

Dromen in Bretagne van Marcella Kleine is een korte novelle van De Verhalenfabriek, een uitgeverij die zich specialiseert in korte en leesbare verhalen, die je in een middag uit hebt.

Jamila heeft een vervallen Frans boerderijtje, een opknappertje, gekocht, waar ze haar grote droom wil waarmaken: een plek om probleemjongeren op te vangen. Als ze de charmante Franse architect Julien inhuurt, springen er meteen vonken over. Maar als de Nederlandse Chris haar ook komt helpen, raakt ze in de war.

Vanaf het begin is Dromen in Bretagne een heerlijk luchtig en ontspannend verhaal. De schrijfstijl van Marcella Kleine is heerlijk en vlot. Het beeld van de vervallen boerderij en het opknappen daarvan roept meteen associaties op met het televisieprogramma “Ik Vertrek”, waar iemand een vervallen perceel koopt in de hoop na het opknappen daarvan een nieuwe start te maken.

Jamila is een erg leuk personage, hoewel ze ook een verleden heeft dat langzaamaan boven water komt naarmate het verhaal vordert. Ze komt sterk over, maar heeft ook haar verdrietige momenten. De Fransman Julien is echt een Fransman zoals wij over Franse mannen denken: charmant, vol van zichzelf, maar ook humorvol. Aangezien Jamila weet wat ze wil met de boerderij en Julien daar zo zijn eigen ideeën over heeft, is het meteen vuurwerk tussen hen, wat leuke en heerlijke situaties oplevert. Chris is totaal het tegenovergestelde van Julien: een nuchtere Hollandse kerel. De probleemjongeren die als eerste worden opgevangen, komen ook heel goed over. Het einde is wat plotseling, maar wel verrassend. En er zijn nog vragen die beantwoord moeten worden, dus een vervolg op deze novelle zou leuk zijn.

Dromen in Bretagne van Marcella Kleine is een leuk en ontspannend verhaal, over je dromen waarmaken ook al loopt het niet zoals het zou moeten gaan, met een fijne en vlotte schrijfstijl, herkenbare situaties en karakters, en een ideale novelle om je een middag mee te vermaken.

Recensie: Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

Dromen in Bretagne

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jamila heeft een droom. Ze wil probleemjongeren opvangen op een bijzondere locatie in het buitenland. Ze vindt een vervallen boerderij in Bretagne die helemaal geschikt is voor haar doel. Maar ze heeft geen rekening gehouden met de knappe architect die op haar pad komt. De charismatische Julien haalt haar gevoelens verschrikkelijk overhoop en breekt langzaam de muur om haar hart af. Durft ze zich weer voor de liefde open te stellen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Waterland

 • Wordt seizoen vier van Sherlock nu wel of niet de laatste?

 • Julia - Rosita Steenbeek

Zoek in artikelen