• onze waardering

Het Amerikaanse datingexperiment - Elena Armas RECENSIE

Recensie: Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

 

Als Rosie onverwacht het studio-appartement van haar beste vriendin moet delen met diens knappe, heel knappe, neef Lucas is dat tegelijk een haar mooiste droom en haar ergste nachtmerrie die uitkomt. En als hij aanbiedt haar te helpen met haar writersblock kan ze dat niet weigeren, toch?

 

Vanaf de allereerste bladzijde ben je verslaafd aan het verhaal van Het Amerikaanse datingexperiment. De eerste kennismaking, ten minste de eerste wederzijdse kennismaking, tussen Rosie en Lucas is hilarisch. En ook al weet je vanaf het begin dat ze heel hard voor elkaar gevallen zijn, het verhaal blijft interessant en spannend om te lezen. Want wat kan er toch veel tussendoor mislopen waardoor 2 mensen die overduidelijk gek op elkaar zijn toch niet samen kunnen komen. In het verhaal van Het Amerikaanse datingexperiment  heeft Elena Armas vele originele redenen weten te bedenken, en deze op zeer vermakelijke wijze weten op te schrijven. Hierdoor kost het veel moeite om Het Amerikaanse datingexperiment tussendoor weg te leggen en moet je met enige regelmaat de tranen van het lachen wegvegen.

 

De personages van Het Amerikaanse datingexperiment sluit je allemaal meteen in je hart. De lieve Rosie die voor iedereen zorgt en de charmante Lucas die ondanks zijn stoere imago net zo graag voor iedereen zorgt. Ook al zou je ze met enige regelmaat wakker willen schudden om ze te laten zien wat de ander voor ze voelt, maar dan zou het ook wel weer een heel kort boek worden. Doordat Elena Armas afwisselend vanuit het perspectief van Rosie en Lucas vertelt maak je het verhaal van beide kanten mee waardoor je je nog beter kunt inleven in hun verhaal.

 

De schrijfstijl van Elena Armas is bijzonder prettig. Hierdoor leest Het Amerikaanse datingexperiment heel gemakkelijk weg en kom je lekker in het verhaal. Ze weet je te laten gieren van het lachen, heerlijk wegzwijmelen (laat je partner zeker de dates lezen voor wat inspiratie) en soms ook meeleven met de verdrietigere momenten. Door haar levendige en beeldende schrijfstijl kost het geen enkele moeite om het verhaal van Het Amerikaanse datingexperiment voor je te zien.

 

Samengevat is Het Amerikaanse datingexperiment van Elena Armas een echte aanrader voor elke feelgoodliefhebber. Een waardige opvolger van haar eerdere feelgoodroman De Spaanse liefdesleugen en nieuwsgierig makend wat er nog meer gaat volgen.

 

 

Recensie: Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

Het Amerikaanse datingexperiment

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Mile 22

 • Recensie: Delicious. Hét Groenteboek

 • Nooit meer e-mail

Zoek in artikelen