• onze waardering

Vind me: Rebelle 2 - Rian Sevenhuijsen RECENSIE

Recensie: Vind me: Rebelle 2 – Rian Sevenhuijsen

Vind me is het tweede deel van de Rebelle serie. Rian Sevenhuijsen heeft een drieluik geschreven over de drie vriendinnen die voor het blad Rebelle werken. In dit deel lezen we het verhaal van Jolijn.

Jolijn gaat naar Antwerpen om daar voor een kinderboekenschrijver illustraties te maken bij het boek. Ze heeft het schetsboek van haar biologische moeder bij zich, naar wie ze op zoek is. Ze hoopt in Antwerpen dichter bij haar te zijn. Als ze een winkel herkent vanuit het schetsboek, gaat ze volledig voor de zoektocht naar haar moeder. Als blijkt dat de schrijver met wie ze samen moet werken wel erg leuk is, betrekt ze hem bij de zoektocht. Maar is hij wel een goede partij voor haar?

Rian Sevenhuijsen heeft drie boeken geschreven over de drie vriendinnen Lot, Jolijn en Emma. We hebben in het vorige deel het verhaal van Lot kunnen lezen en in het volgende deel lezen we het verhaal van Emma. De meiden komen in deel 2 nauwelijks naar voren, maar worden op het eind wel betrokken bij het verhaal. De verhalen zijn los van elkaar te lezen.

De zoektocht naar de biologische moeder van Jolijn staat voorop in Vind me. Ondanks dat het hele verhaal hieruit bestaat wordt het niet saai. Er is van alles aan de hand en er spelen verschillende emoties een rol.

Mark blijkt niet met haar samen te willen werken en werkt de samenwerking dan ook behoorlijk tegen. Het is dat de uitgever Gérard, er op staat dat Jolijn blijft, maar als het aan Mark had gelegen was ze weer terug gegaan. Niet omdat hij haar niet leuk vindt, maar omdat hij flashbacks naar zijn jeugd krijgt door haar. Dit laat hij echter niet blijken en daardoor merkt Jolijn niet dat Mark haar ook leuk vindt.

Mark heeft verschillende kanten en doordat het verhaal geschreven is zowel uit de personage Jolijn als Mark, leer je hem op een andere manier kennen, dan dat hij zich uit tegenover Jolijn. Doordat een hoofdstuk eindigt met een spannende of intrigerende situatie, is het leuk om daarna de beleving vanuit de ander te lezen. Hierdoor weet de lezer meer dan de hoofdpersonen. Als Mark zich betrekt bij de zoektocht naar de biologische moeder van Jolijn, blijkt hij onderdeel uit te maken vanuit het verleden.

Door de flashbacks die we lezen uit zijn verleden, ga je van alles bedenken. En toch zit er een verrassing op het einde.

Rian Sevenhuijsen heeft met Vind me: Rebelle 2 een lekkere feelgood geschreven. Het bevat humor, onvoorspelbare situaties en een aantrekkingskracht tussen twee personen. De karakters van de hoofdpersonen zijn goed neergezet. De irritatie bij beiden is goed te merken, maar ook de aantrekkingskracht. Daarnaast spelen er verschillende factoren een rol die de relatie tussen die twee bemoeilijkt. Je leeft makkelijk met beide hoofdpersonen mee en hoopt op een goed einde. Maar zal het ooit goed komen? En kan ze haar moeder vinden?

Recensie: Vind me: Rebelle 2 – Rian Sevenhuijsen

Rebelle 2 - Vind me

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

   Als Jolijn in Antwerpen een kinderboek mag illustreren, is ze dolgelukkig. Ze weet zeker dat ze daar makkelijker naar haar biologische moeder kan zoeken. Op de tegenwerking van auteur Mark had ze alleen niet gerekend. Hij stelt alles in het werk om hun samenwerking te laten mislukken. Tot hij ontdekt waar ze haar inspiratie vandaan haalt en beseft dat hij een uiterst belangrijke rol in haar zoektocht kan spelen. Kiest hij voor zijn eigen toekomst, of voor die van haar?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • 13 Reasons Why laatste seizoen 4 releasedatum onthuld

 • Er zijn baby Nifflers te zien in Fantastic beasts 2

 • Recensie: Penoza: The Final Chapter

Zoek in artikelen