• onze waardering

Mama's fluisteringen - Ashley Audrain RECENSIE

Recensie: Mama's fluisteringen - Ashley Audrain

Wat is de waarheid? De stem in je hoofd? Het verhaal dat iemand anders je vertelt? Iets wat je ogen zien? Heb je het wel goed gezien? Wanneer was het punt dat die fluisteringen langzaam je leven binnen slopen en je nu in een wurggreep houden? Vijf vrouwen, allen moeder, vijf fluisteringen, allemaal anders. Wie draagt het grootste geheim met zich mee? Een verhaal over jaloezie, onmacht, vriendschap, obsessies en verlangen.

In Mama's fluisteringen draait het allemaal om Whitney, Blair, Rebecca en Mara. Allemaal moeder maar elk in een andere vorm. Elk hoofdstuk geeft steeds een stukje van het leven van een van de dames prijs.

Whitney is getrouwd met Jacob en moeder van een tweeling en een zoon van tien, Xavier. De tweeling kan niets verkeerd doen, maar bij Xavier verliest ze af en toe haar geduld. Is zij wel weggelegd voor het moederschap? Is zij verantwoordelijk voor het ongeluk dat haar zoon krijgt?

Blair heeft een dochter van ongeveer even oud die bevriend is met Xavier. Wat is haar rol in het ongeluk? Blair woont samen met Aiden, maar ze is er van overtuigd dat hij vreemd gaat met Whitney. Is dat echt zo of zijn dat de stemmen in haar hoofd?

Rebecca en Ben zijn kinderloos. Ze zijn vier kinderen tijdens de zwangerschap verloren. Mogen ze het vijfde kindje waarvan Rebecca in verwachting is, in hun armen sluiten of slaat het noodlot weer toe?

Mara is de oudste, tweëentachtig en leeft met een zware last. Door haar toedoen is haar zoon Marcus op jonge leeftijd overleden. Was het wel haar schuld of kon zij er niks aan doen? Welke rol speelt Albert, haar man hierin?

Alle vijf worden ze achtervolgd door fluisteringen. Zijn deze echt of een product van hun geest? De stemmen en de levens van de dames die Ashley Audrain beschrijft zijn wat saai. Het grootste gedeelte kabbelt het. We kampen allemaal met gedachten en issues, oordelen snel en eigen stem is waarheid, in dat opzicht is Mama's fluisteringen heel herkenbaar maar niet spectaculair of boeiend. Pas vanaf pagina 262 komt er wat meer spanning in als de onderlinge verhoudingen duidelijk worden en er stukje bij beetje wordt onthuld welke aanname waar is welke niet. Het grootste geheim ontdek je pas op het eind. Had jij het bij het rechte eind?

Mama's fluisteringen van Audrey Audrain is een roman over vijf vrouwen die vanaf de buitenkant heel succesvol lijken. Niets is echter minder waar. Net zoals bij ieder ander kampen zij met problemen. Deze problemen zijn niet bijzonder waardoor het boek wat traag en saai kan overkomen. Geef niet op, in het laatste deel van het boek wordt het spannender waardoor Mama's fluisteringen nog enigszins de moeite waard is om te lezen.

Recensie: Mama's fluisteringen - Ashley Audrain

Mama's fluisteringen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De zomer loopt op zijn einde. Whitney en Jacob organiseren een tuinfeest: de barbecue heet, de cocktails koud, voor ieder wat wils en alles tot in de puntjes uitgewerkt. Net zoals het hoort, denkt de gastvrouw. En dan komen de genodigden aan. Blair bestudeert Whitney, Whitney bestudeert Rebecca en Rebecca bestudeert de kinderen, die zorgeloos ronddollen. Mara is niet komen opdagen, al kijkt ze toe vanaf een afstand. Drank vloeit tot laat in de nacht, verboden blikken worden uitgewisseld. Tot Whitneys uitbarsting tegen haar zoontje plots onbedoeld de gasten bereikt en lang voorgehouden maskers onherroepelijk afvallen. Wanneer datzelfde zoontje later uit zijn slaapkamerraam valt, kijkt iedereen naar elkaar. Want waartoe is een vrouw in staat wanneer haar reputatie op het spel komt te staan?
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

 • De wake-up call - Beth O'Leary

 • De Griekse dochter - Soraya Lane

 • De verdwenen meisjes - Kate Hamer

Gerelateerde artikelen

 • Sneak peek: Chicklit.nl in Spanje

 • Recensie: Hair

 • No 1

Zoek in artikelen