• onze waardering

Dead girls don't talk - Joanne Carlton RECENSIE

Recensie: Dead girls don't talk - Joanne Carlton

Dead girls don't talk.....but this one does. Joanne Carlton vertelt het dodelijke verhaal van twee beste vriendinnen dat je tot het einde in spanning weet te houden, met maar één vraag: Wat is de waarheid? 

Ieder verhaal heeft twee kanten. In dit geval de kant van Syl en de kant van Viola. Geboren op dezelfde dag, wonend in dezelfde straat, zijn de twee meiden vanaf het begin onvermijdelijk met elkaar verbonden. In het kleine dorp, Love Hill, waar ze wonen, weet iedereen altijd alles van elkaar, maar de waarheid is vaak complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Lange tijd doen Syl en Viola alles samen, maar wanneer ze ouder worden groeien ze langzaam uit elkaar en beginnen hun levens zich te ontrafelen. 

Vanaf het begin is echter één ding duidelijk: Syl is dood. Al snel wordt duidelijk dat Syl het dodelijke slachtoffer is van een auto-ongeluk. Het blijft echter lang schimmig wat er precies gebeurd is. Welke gebeurtenissen leidden tot de dood van Syl op deze bewuste avond? Wie bestuurde de auto? Wat heeft zich in die auto afgespeeld? En wat is de rol van Viola in dit geheel?

 Joanne Carlton geeft de lezer een keuze, beginnen met het verhaal van Syl of beginnen met het verhaal van Viola. In het boek zijn duidelijke aanwijzingen opgenomen die de lezer moet volgen, afhankelijk van de keuze die wordt gemaakt. Uiteindelijk leiden beiden kanten van het verhaal onvermijdelijk tot maar één ding: de waarheid. 

Het verhaal van Syl wordt aan ons verteld door middel van haar gesprek met de paranormaal begaafde Annie. Annie is ontzettend bekend door haar onlinevideo's, maar in de gemeenschap van Love Hill weet niemand echt wat ze met haar aan moeten. Het is niet zomaar dat Syl bij Annie terecht komt. Voor haar dood spraken Syl en Annie al een aantal maanden met elkaar en daarnaast is Annie de eerste persoon die ter plaatse is op de plek van het ongeluk.

Viola's verhaal komt tot stand door middel van een gesprek met haar ex-vriend, de lieve en betrouwbare Steve, bij wie ze steun zoekt na het ongeluk. Ze besluit hem nu, eindelijk, de volledige waarheid te vertellen. 

Knap aan dit boek van Carlton, is op welke manier ze beide kanten van het verhaal zo uiteen weet te zetten dat, ondanks dat je leest over dezelfde gebeurtenissen, je niet het gevoel hebt dat je 'dubbel' aan het lezen bent. Daarnaast blijft het verhaal spannend, ongeacht met welke kant van het verhaal je begint. Deze manier van schrijven zorgt ervoor dat de ontknoping van het verhaal ook echt pas aan het einde van het boek komt: deze is niet eerder te voorspellen. 

Het verhaal is op sommige delen wel behoorlijk langdradig. Dat is enorm jammer, want dat haalt op cruciale stukken wel de snelheid uit het verhaal, waardoor je als lezer, ondanks dat je echt wilt weten hoe het afloopt, af en toe wel wat moeite kan hebben om door te lezen. Dat maakt dat Dead girls don't talk van Sandra J. Paul, 4 en niet 5 hartjes krijgt als waardering, het doet namelijk best wel af aan wat in de basis een enorm sterk boek is. Het mysterieuze verhaal rondom de dood van Syl is echter wel de moeite waard om tot het einde door te lezen, want de waarheid.....heeft altijd twee kanten.  

Recensie: Dead girls don't talk -  Joanne Carlton

Dead Girls Don't Talk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Two best friends. One dead girl. Two sides of the story.

  This is the story of Viola, and what happened before she killed Syl. She may be a killer, but she has something important to say.

  This is the story of Syl, and what led to her death. Syl may be dead, but she isn't gone. Yet.

  Viola and Syl were like sisters of different mothers. Born on the same day, neighbors from day one. The same schools, the same friends, the same lives. Nobody ever thought that these girls could be torn apart.

  Until it happened.

  Two weeks before Syl is supposed to leave for Stanford and Viola is ready for her new life in Princeton, Syl's body is found on the passenger seat of Viola's abandoned car. And Viola is gone.

  The only evidence found at the scene leads to Viola. Was she really responsible for her best friend's death? Or are there other things at play?

  Two versions of the story unfold, told from both Syl's and Viola's point of views in this unique turnaround book.

  The reader decides which version to read first, and which one to believe. Or not.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Als doden spreken - Mel Hartman

 • Recensie: Van dromen naar doen

 • Een rijk verleden - Danielle Steel

Zoek in artikelen