• onze waardering

Zoete wonderen – Wilma den Hollander (De rozen van Beekbrugge #2) RECENSIE

Recensie: Zoete wonderen – Wilma den Hollander (De rozen van Beekbrugge #2)

Lotte heeft maar twee liefdes: Jason en Diette, haar katten. Meer heeft ze niet nodig. Daarbij heeft ze haar eigen tearoom, Yellow Rose, dus is ze ook veel te druk om te daten. Terwijl iedereen om haar heen wél vindt dat ze nu toch een vriend moet hebben. Wanneer ze tijdens een familieweekend haar hotelkamer moet delen met haar kleine nichtjes, is de maat vol. Voor ze het weet, vertelt ze dat ze een vriend heeft. Leugens, natuurlijk. En nu? Ze besluit haar buurman Nick te vragen om zich voor te doen als nepvriend. Hij is ook nog eens bereid om mee te gaan naar Ameland. Dat klinkt allemaal goed, behalve dat Nick onwijs arrogant en vervelend is. Toch blijkt dat de knappe Nick de rol van vriend goed op zich neemt. De vlinders die Lotte voelt, zijn in elk geval levensecht! Alleen, waarom doet hij na het weekend ineens zo afstandelijk?

Zoete wonderen is het tweede deel van De rozen van Beekbrugge-serie van Wilma den Hollander. In ieder deel van deze serie volgen we een ander personage. Waar we in het vorige deel, Smaak van liefde, Suzan en Lyam leren kennen, is het dit keer de beurt aan Lotte en Nick. Lotte en Suzan zijn beste vriendinnen, en samen met Emma vormen de drie een fantastische vriendinnengroep. Laat het duidelijk zijn dat we dus in ieder deel van deze serie, een andere vriendin volgen. Het fijne aan deze serie is dat je niet per se het voorgaande deel gelezen moet hebben om het verhaal te begrijpen. Maar, het is natuurlijk wel leuker. Zoete wonderen is een heerlijke feelgood-roman. Het zit (natuurlijk) vol romantiek, maar er komt ook nog de nodige humor bij kijken. Een regelrechte aanrader voor iedereen die houdt van romance boeken.

Lotte is een prettig personage om over te lezen. Ze deelt veel kenmerken met haar vriendin Suzan, over wie we in het voorgaande deel hebben gelezen. Zo is Lotte helemaal content met haar leven met enkel haar huisdieren als gezelschap en zit ze eigenlijk helemaal niet te wachten op een vriend. Dit boek raakt het fake dating trope, waarbij Lotte dus maar verzint dat Nick naar vriend is. En zoals bij de meeste fake dating trope-boeken, blijken de twee personages tóch dichter naar elkaar te groeien dan dat ze hadden gedacht. Dat is ook bij Lotte en Nick het geval, en dat is heerlijk om te lezen. Het was vooral erg leuk om te zien hoe serieus Nick de taak als nep-vriend op zich neemt. Dat maakt de arrogante Nick een leuk personage om over te lezen. Daarnaast was het onwijs leuk om te lezen dat de personages uit het vorige deel, ook weer terugkwamen in Zoete wonderen. Qua personages zit het in dit boek dus helemaal goed.

Het verhaal zelf was ook erg krachtig neergezet. Waar je van te voren misschien verwacht dat Wilma den Hollander een “simpele” feelgood-roman neerzet, begint het boek vanaf ongeveer de helft diepere lagen te krijgen. Er wordt meer aandacht besteed aan de achtergrondverhalen van de verschillende personages, waardoor het verhaal van de oppervlakte af wordt getild. En dat zonder het verhaal heel zwaar te maken. Erg goed gedaan dus, door Wilma den Hollander. Dat komt vooral omdat nog steeds een toegankelijke schrijfstijl werd toegepast, zonder dat het simpel of kinderachtig klinkt. Tel daar ook nog eens bij op dat de personages krachtig zijn neergezet, en ook qua schrijfstijl zit het meer dan goed. Na het dichtslaan van dit boek kan je in ieder geval niet wachten totdat je het derde en laatste deel, waarbij Emma in de hoofdrol zal komen te staan, in handen hebt.

Zoete wonderen is een zeer vermakelijk feelgood-roman. Je leest er over goed neergezette personages die ook een diepere laag aan het verhaal toevoegen.

Recensie: Zoete wonderen – Wilma den Hollander (De rozen van Beekbrugge #2)

De rozen van Beekbrugge 2 - Zoete wonderen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lotte Nijboer heeft het met haar tearoom de Yellow Rose veel te druk om te daten. Maar maak dat haar zussen maar eens wijs; die vinden dat ze nodig aan de man moet. Lotte ziet dan ook enorm op tegen het familieweekend op Ameland, en wanneer dan ook nog blijkt dat ze een hotelkamer moet delen met haar kleine nichtjes, is de maat vol. Voor ze het weet, heeft ze een vriendje verzonnen...

  Maar waar haalt ze zo snel een nepvriend vandaan? Het antwoord bevindt zich één deur verder: haar nieuwe buurman, Nick Bentvoort, blijkt bereid met haar mee te gaan naar Ameland. En het moet gezegd, hij speelt zijn rol van vriend uitstekend. Zo goed zelfs, dat Lotte zich afvraagt of zijn nepkussen wel echt zo nep zijn…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Love, Rosie

 • Cathy Kelly

 • De verdwenen magiër - Piers Torday

Zoek in artikelen