• onze waardering

Tante Betty's countryclub - Olivia Hill RECENSIE

Recensie: Tante Betty's countryclub - Olivia Hill

Olivia Hills Tante Betty's Countryclub is een,189 pagina's (e-book versie) tellende 'cosy crime'. Een heerlijk feelgood verhaal in de, voor lezers van Hills werk, vertrouwde stijl. 

Na jaren geleden alles te hebben moeten achterlaten, besluit Kimberly in haar vakantie op bezoek te gaan op de ranch van haar tante Betty en haar ome Bill in het dorpje Summerville. Zodra ze op de ranch aankomt voelt het voor het eerst in jaren alsof ze weer thuis is. Ze heeft haar lieve tante Betty en de paarden enorm gemist. Oom Bill? Not so much. 

Aangekomen in Summerville maakt Kimberly al snel kennis met de lokale, en ontzettend sexy, sheriff Colt. Colt heeft een hele hoop tijd om te helpen op de ranch, want in Summerville gebeurt toch nooit iets...totdat oom Bill na een vistocht niet meer terug thuis komt. 

Terwijl Kimberly hard haar best doet om niet smoorverliefd te worden op de woest aantrekkelijke sheriff, helpt ze tante Betty de ranch draaiende te houden. Tegelijkertijd doen Tante Betty en haar vriendinnen van 'tante Betty's countryclub', zoals de lokale kinderen het kleine kantoortje van Betty in de schuur van de ranch noemen, er alles aan om de verdwenen oom Bill op te sporen. Toch heeft Kimberly het gevoel dat er iets niet klopt....hier zit een luchtje aan, een chloorluchtje wel te verstaan. 

Zijn de dames van de countryclub wel echt naar Bill op zoek? Of hebben ze hem juist helpen verdwijnen?

De paarden op de ranch spelen in het verhaal een grote rol, zonder dat het een typisch 'paardenmeisjes'-boek wordt. De ranch en de paarden passen goed bij de sfeer van het verhaal en vormen een mooie omgeving waarin de hoofdpersonages langzaam naar elkaar toe kunnen groeien. Olivia Hill weet op deze manier een warme, knusse achtergrond voor het verhaal te creëren, zelfs als de omstandigheden misschien helemaal niet zo warm en knus zijn als men wil doen lijken. 

Naast een verhaal dat lekker weg leest, slaagt Hill erin om trauma's, pijnlijke gebeurtenissen en oude wonden om te toveren in een verhaal dat iets bevrijdends heeft. Zo vormt het verhaal een enorm positieve ervaring, ondanks de crime-gerelateerde zaken die plaatsvinden. Hill weet alles op zo'n wijze te brengen, dat je sympathie krijgt voor de personages, waardoor je de misdaad nog bijna zou gaan goedkeuren. 

Het enige minpuntje aan dit fijne verhaal? Dat vanaf het begin vrij duidelijk is wie, wat en waar..... Al met al een fijn verhaal in cowboy setting, met een vleugje misdaad en vooral een hele hoop liefde. 

Recensie: Tante Betty's countryclub - Olivia Hill

Tante Betty's countryclub

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kimberly kwam vroeger vaak bij haar oom en tante op hun bloeiende ranch in Summerville, maar door de scheiding van haar ouders is ze er al jaren niet geweest. In een opwelling besluit ze haar spullen te pakken en tante Betty en oom Bill tijdens haar zomervakantie te bezoeken. Eenmaal aangekomen maakt ze kennis met de lokale – en vooral woest aantrekkelijke – sheriff Colt, die meer een stalknecht op de ranch is dan handhaver van de wet. Het leven in Summerville is namelijk vooral rustig en zonnig. Er gebeurt eigenlijk nooit iets… tot het moment dat oom Bill na een vistochtje niet meer terugkeert. Tante en haar bejaarde vriendinnen besluiten de koppen bij elkaar te steken in “tante Betty’s countryclub”, wat niet meer is dan een klein kantoortje in de schuur. Ze doen er alles aan om oom Bill te vinden… of verbergen ze juist iets? Oom Bill zou weleens een vermist persoon kunnen zijn die door niemand echt gemist wordt…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Dit schenk ik jou

 • Deze vragen hebben we allemaal over dit seizoen van Pretty Little Liars 

 • De tien belangrijkste dingen

Zoek in artikelen