• onze waardering

Vijf voor twaalf - Karen Rose RECENSIE

Recensie: Vijf voor twaalf - Karen Rose

Als de vader van Gabe Herbert, politieagent Rocky, dood wordt aangetroffen neemt hij privédetectives Burke en Molly in de arm om de zaak te onderzoeken. De politie houdt het op zelfmoord, maar Gabe is er van overtuigd dat het moord is. Samen met Molly komt hij erachter dat zijn vader bij toeval tijdens de storm Katrina een vermoorde vrouw vond en al die jaren op zoek was naar de dader. Wie heeft haar vermoord? En waar is het lichaam gebleven? Heeft het destijds vijfjarige jongetje dat hij wel kon redden iets gezien? Het lukt Gabe en Molly om het kind, Xavier, nu tweeëntwintig, te vinden. Kunnen hij en zijn familie hen verder helpen? En welk risico nemen ze nu ze het verleden oprakelen?

Vijf voor twaalf van Karen Rose is een lijvig boek. Het telt maar liefst 536 pagina's en heeft zijn omvang te danken aan de zeer gedetailleerde beschrijvingen van Rose. De dialogen, omgeving en gebeurtenissen heeft ze tot in de kleinste details opgetekend. Dit maakt dat je een goede voorstelling krijgt van wat er zich afspeelt, maar het haalt wel de vaart uit het verhaal. Het wordt soms wat langdradig totdat er weer wat actie of een doorbraak is in het raadsel waar Rocky in verwikkelend was. Vijf voor twaalf is dan ook meer een puzzelboek. De hoofdpersonen zijn continue aan het brainstormen en nemen verschillende scenario's door. Steeds komen zij een stap dichterbij de waarheid. Helaas moeten veel mensen dat met hun leven bekopen, iets dat uiteraard niet mag ontbreken in een thriller.

Hoewel alles erg goed beschreven en uitgediept is, blijven de emoties en gedachten van de personages wat aan de oppervlakte. Met beschrijvingen zoals 'Daar ben ik voor in therapie geweest.' of 'Ik was boos en zou het zo weer doen.' moet je het doen. Hoe is Lamont zo geworden? Honger naar macht en status? Iets in zijn jeugd? Hoe voelt Xavier zich nu alles weer opgerakeld wordt? Vragen die je als je wilt zelf mag invullen, maar je concentreren op de grote vraag hoeveel Rocky wist en of hij deze informatie heeft weten veilig te stellen is eveneens interessant. Wat denk jij?

Vijf voor twaalf van Karen Rose is een spannende thriller die uitermate geschikt is voor mensen die van puzzelen houden. De hoofdpersonen geven je genoeg vragen om over na te denken voordat je weer een nieuw puzzelstukje gepresenteerd krijgt. Weet jij het eerder op te lossen dan Gabe, Molly, Burke, Xavier en de rest? Een vermakelijk boek dat gezien de omvang urenlang plezier geeft.

Recensie: Vijf voor twaalf - Karen Rose

Vijf voor twaalf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Chef-kok Gabe Hebert zag welke tol het politiewerk van zijn vader eiste. Wanneer de dood van zijn vader als zelfmoord wordt bestempeld, vermoedt Gabe dat iemand hem het zwijgen wilde opleggen over zaken binnen het corps. Hij schakelt de hulp in van Molly, een Irak-veteraan die nu voor een privédetectivebureau werkt. Terwijl de temperatuur in de stad én tussen Molly en Gabe, oploopt, ontrafelen zij een web van misdaden, corruptie en moord dat terug te leiden is tot de top van de politie van New Orleans.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Heksenjongen

 • Deze oude bekenden zien we terug in de nieuwe Teen Wolf film

 • Recensie: Joker

Zoek in artikelen