• onze waardering

In eeuwigheid - Camilla Grebe RECENSIE

Recensie: In eeuwigheid - Camilla Grebe

Traditiegetrouw verwelkomen Lykke en haar man Gabriel, samen met hun tweeling Harry en David, hun beste vrienden op het jaarlijkse kreeftenfeest. Ook Bonnie, de beste vriendin van Harry en David is hier net zoals elk jaar ook aanwezig. Het is een mooie zomerdag in augustus, de drank vloeit rijkelijk en het plezier kan niet op. 

Wanneer Lykke de dag erna besluit om de jongens en Bonnie te gaan wekken in het huisje achterin de tuin vindt ze het lichaam van de levenloze Bonnie. Beide jongens beweren van niets te weten, maar het huisje was van binnenuit gesloten dus niemand kon opgemerkt binnen zijn gegaan. Wat is er die nacht gebeurd en waarom wordt Lykke acht jaar later zelf verdacht van moord?

In In eeuwigheid staan Lykke en haar gezin centraal. Het hele verhaal is rond hun opgebouwd en het grootste deel wordt vanuit de ogen van Lykke verteld. Zij is het hoofdpersonage van dit gezin. Een ander belangrijk personage in het verhaal is Manfred, een inspecteur bij de politie. Ook vanuit hem worden delen van het verhaal verteld zodat je als lezer zowel de kant van de daders of slachtoffers als die van de politie kan zien.

Camilla Grebe vertelt haar verhaal niet alleen vanuit twee personages, ze speelt in In eeuwigheid ook regelmatig met de tijd. Soms speelt het verhaal zich in het heden af en dan weer acht jaar eerder. Als lezer ga je op en af tussen de gebeurtenissen in het heden en uit het verleden. Deze manier van schrijven zorgt voor een aangename dynamiek in het verhaal en uiteraard ook voor de nodige opbouw van spanning.

Tijdens het lezen stuit je op verschillende raadsels. Het is voor de lezers dan ook niet eenvoudig om het verhaal te ontknopen. Je zoekt net als de politie naar verschillende theorieën rond de dood van Bonnie maar het is al snel duidelijk dat dit geen simpel onderzoek is. Zelfs als je denkt de gebeurtenissen te begrijpen, dan kan je je alsnog aan een plottwist verwachten.

Wie begint te lezen in In eeuwigheid zal al snel door hebben dat dit geen eenvoudige thriller is. Het verhaal bevat erg veel details en heeft een enorme diepgang en complexiteit. Toch hoeft dit de lezers niet af te schrikken, de schrijfstijl van Camilla Grebe is zo vlot dat het boek lekker weg leest en je het eigenlijk liefst in één ruk wil uitlezen.

Met In eeuwigheid bewijst Camilla Grebe duidelijk dat ze een thriller auteur van de hoogste plank is. Ze heeft een groot schrijverstalent en weet dit op een zeer goede manier te benutten. Als lezer hang je aan haar lippen en laat je je meezuigen in een verhaal dat je bij de keel grijpt en niet meer los laat,

Als je In eeuwigheid leest dan is het al snel duidelijk dat dit geen dertien in een dozijn thriller is. Dit boek steekt er mijlenver bovenuit en geeft je als lezer een ervaring die je niet vaak tegenkomt. Dat ze voor haar werk al twee maal een Glass Key Award ontving is dan ook niet verwonderlijk. Camilla Grebe is een meester in haar vak en laat je huiveren als nooit tevoren. 

Recensie: In eeuwigheid - Camilla Grebe

In eeuwigheid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen.
  Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen.
  Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • In de stilte van de nacht – Michael Connelly

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Girl, Stop Apologizing

Zoek in artikelen