• onze waardering

Mayday - Suzanne Vermeer RECENSIE

Recensie: Mayday - Suzanne Vermeer

Charlie en haar vriend zijn op vakantie naar Stockholm om haar broer op te vangen van zijn zeilreis. Helaas komt haar broer nooit aan, hij heeft een zeilongeluk gehad waarbij hij overboord is geslagen. Zijn vrouw Femke en haar broer Robert hebben het zeilongeluk wel overleefd. Er wordt geen onderzoek gestart want er wordt vanuit gegaan dat het om een ongeluk gaat. Charlie gelooft niet dat het een ongeluk was en wanneer onderzoeksjournalist Elina haar benadert, starten ze samen een onderzoek waarvan ze vooraf niet verwacht hadden hoe groot de impact van dit onderzoek is. 

De nieuwste zomerthriller van Suzanne Vermeer, Mayday, is een spannend, interessant en intrigerend verhaal. Stukje bij beetje kom je als lezer meer te weten over de oorzaak van het ongeluk en het verhaal dat erachter ligt. Het is een veel diepgaander verhaal dan je van tevoren verwacht had, maar het is reuze interessant om het verhaal als lezer te ontdekken. 

Suzanne Vermeer, of in ieder de schrijf(st)er achter het pseudoniem, heeft een fijne schrijfstijl. Er wordt gebruikgemaakt van korte zinnen in combinatie met simpel taalgebruik. Deze manier van schrijven zorgt ervoor dat je als lezer vlot door kunt lezen. Daarnaast is Mayday erg spannend. Het is niet mega spannend van kaft tot kaft. De spanning wordt rustig opgebouwd in het begin en kent een erg spannend einde.Vooral het feit dat de hoofdpersonages niet veilig zijn en aangevallen worden, creëert een zekere spanning door het verhaal heen. Deze spanning weet de schrijf(st)er tot het einde vast te houden. Pas in de laatste pagina’s is de ontknoping van dit super spannende verhaal, wat Mayday dus tot het einde spannend en daardoor interessant maakt. Het boek is op een gegeven moment eigenlijk niet meer weg te leggen. 

Als lezer ben je erg betrokken bij de personages. Het is vrij gemakkelijk om je in te leven in de personages en mee te leven met hun situatie. Charlie en Elina zijn de hoofdpersonages en je leest afwisselend met hen mee. De personages komen dichter bij elkaar door de dingen die ze meemaken. Er is hierdoor een mooie ontwikkeling in de relatie die ze met elkaar doormaken in het verhaal. Dit komt zelfs in de epiloog nog terug. 

Mayday van Suzanne Vermeer is weer een heerlijk verhaal wat vlot te lezen is. Dit komt mede door de schrijfstijl en de opbouw van de spanning in het verhaal. Om deze redenen krijgt het verhaal vier hartjes!

Recensie: Mayday - Suzanne Vermeer

Mayday

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Charlie Muller is met haar vriend op vakantie in Stockholm, wanneer ze verschrikkelijk nieuws krijgt: het zeilschip waarmee haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert een tocht over de Oostzee maakten is gezonken. Femke en Robert worden al snel gevonden, maar Peter blijkt overboord geslagen en verdronken. Van hem en de boot ontbreken elk spoor.
  Omdat een botsing met vermoedelijk een walvis volgens de Zweedse autoriteiten vaker voorkomt, wordt de zaak niet verder onderzocht. Toch blijft Charlie het gevoel houden dat er iets niet klopt. Waarom ontving ze de avond voor het ongeluk een verontrustende voicemail van Peter? Samen met journalist Elina Kjellberg gaat ze op zoek naar de waarheid.

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: The big short

 • We kunnen niet wachten tot deze films uitkomen 

 • Recensie: The Wedding Year

Zoek in artikelen