• onze waardering

Beach resort - Linda van Rijn RECENSIE

Recensie: Beach resort - Linda van Rijn

Esmée Achterberg is frontoffice manager in Curaçao Beach resort, een luxe resort op Curaçao. Ze doet er alles aan om haar gasten een vijf sterren verblijf te geven en niets is te gek of Esmée zorgt ervoor dat ze het voor elkaar krijgt. Hoewel ze het een beetje vreemd vindt aarzelt ze dan ook geen moment om een pakketje aan te nemen voor Amanda, een gast die twee dagen eerder al is vertrokken. Net nadat zij het pakketje heeft opgeborgen wordt het resort bruut overvallen door twee gemaskerde mannen. Laptops, telefoons, horloges en een klein beetje contant geld worden meegenomen en als laatste graait een van de overvallers ook het pakket van Amanda mee. Toeval? Zat er iets bijzonders in het pakket? En waarom doet Amanda zo geheimzinnig over de inhoud die ze per se terug wil hebben? Kan Esmée zich er buiten houden of wordt zij meegezogen in een gevaarlijk spel?

Linda van Rijn is het pseudoniem van schrijfster en journaliste Mariëtte Middelbeek. Met Beach resort komt de teller op nummer 32 van de vakantiethrillers die ze schreef onder deze naam. Beach resort start met een wat lange introductie over de achtergrond en het werk van Esmée. Je krijgt een klein tipje van de sluiter te zien waarom ze twee jaar geleden van Amsterdam naar Curaçao is verhuisd. Haar collega's en beste vriend Leandro komen voorbij en het resort en haar passie om het de gasten naar hun zin te maken komen eveneens aan bod. Een van die gasten is Amanda die wat warrig overkomt maar ongevaarlijk lijkt. Dit eerste stuk leest prettig, je krijgt door de beschrijvingen en de rustige opbouw gelijk een vakantiegevoel. Pas bij de overval komt er spanning en vaart in het verhaal. Je zit op het puntje van je stoel om Esmée te vertellen dat ze de politie moet waarschuwen. Doet ze dat of durft ze niet uit angst dat haar of haar familie iets overkomt? Moet ze het aan iemand vertellen? Leandro? Wat zou jij doen? Wat zat er in het pakketje? Stukje bij beetje krijg je antwoord en als je net denkt dat er einde aan komt, komt Linda van Rijn met een nieuwe wending. Het einde is wat voorspelbaar maar het is een heerlijk spannend boek, niet per se voor op vakantie maar ook voor op een regenachtige dag.

Met Beach resort voegt Linda van Rijn weer een mooi boek toe aan haar indrukwekkende oeuvre.Heel knap van Mariette Middelbeek dat ze zoveel verschillende genres beheerst en de kwaliteit van elk boek, wat voor soort (roman, jeugd, waargebeurd) hoog weet te houden. Beach resort is een thriller die makkelijk wegleest. Vanaf de eerste pagina zit je er mede door de beschrijvingen van de mooie (onderwater)omgeving meteen in. Je waant je op Curaçao, dus neem geen thee er bij maar een (alcoholvrije) cocktail om het plaatje compleet te maken.

Recensie: Beach resort - Linda van Rijn

Beach Resort

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na twee jaar geniet Esmée Achterberg nog altijd van haar werk als frontofficemanager in het luxe Curaçao Beach Resort, gelegen aan de prachtige Jan Thiel Baai. Van haar verhuizing naar de Antillen heeft ze dan ook geen moment spijt gehad, al was het maar doordat ze hiermee een moeilijke tijd in Nederland heeft afgesloten. Het werk is uitdagend, ze heeft veel leuke collega’s en het contact met de gasten geeft haar energie. Op een avond raakt Esmée in de hotelbar aan de praat met de Nederlandse Amanda. De twee vrouwen kunnen het goed vinden en als Amanda een paar dagen later vraagt of Esmée een pakketje voor haar kan aannemen, doet ze dat natuurlijk gewoon. Maar niet lang daarna doet een heftige gebeurtenis het hele resort en het leven van Esmée op z’n grondvesten schudden. Terwijl ze zich nog afvraagt wat het pakketje ermee te maken heeft, komt er een nieuw verzoek van Amanda. En nee zeggen is geen optie meer… 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Drive - Constant Smits van Waesberghe

 • Recensie: Op reis met Mary Poppins

 • Recensie: Het glazen huis

Zoek in artikelen