• onze waardering

Doden praten niet - Tamara Geraeds RECENSIE

Recensie: Doden praten niet - Tamara Geraeds

Tamara Geraeds is een manusje van alles als het gaat om genres, zo schrijft ze thrillers, fantasy en young adult boeken.  Naast Doden praten niet schreef ze ook nog de thrillers Echo, Kwelling en Woede.

Doden praten niet van Tamara Geraeds is een aangrijpende thriller die de lezer meesleept in een web van mysterie, spanning en menselijke intriges. Dit boek is een boeiende reis door de duistere kanten van de menselijke psyche, waar geheimen, moord en onverwachte wendingen de hoofdrol spelen.

Het verhaal gaat over een vrouw, Maud. Ze is haar baan en haar vrienden kwijt, is dakloos en leeft op straat. Op een dag krijgt ze een bijzonder aanbod. Een vreemde man vraagt haar om mee te helpen aan een wraakplan. In ruil daarvoor, biedt hij haar onderdak en eten aan. Als Maud dan beslist dat ze ervoor wilt gaan, komt ze voor flink wat verrassingen te staan. Haar onderdak is een oud kantoorpand waar nog van alles aan moet gebeuren en ze blijkt nog een paar mede bewoners te hebben...

Net als je denkt dat je weet hoe het verhaal loopt, heb je het toch weer mis. Tamara Geraeds weet haar lezers meteen in het verhaal mee te trekken en de spanning vast te houden tot op de laatste letter. Ze heeft de personages allemaal een  realistisch karakter gegeven met hun eigen demonen en verlangens. Dit zorgt ervoor dat je als lezer meeleeft met de personages, goed het verhaal kan volgen en het boek niet weg kunt leggen omdat je benieuwd bent naar de rest. Door de sfeer die ze beschrijft en de onverwachte plot, móet je het boek wel uitlezen!

Met dit boek laat Geraeds de lezers nadenken over de relaties van mensen, de grenzen van rechtvaardigheid, schuld en de geheimen die ze met zich mee dragen. En hoe ver een mens wilt gaan om te overleven.

De schrijfstijl van deze auteur is vloeiend en meeslepend. Ze weet de spanning zodanig op te bouwen dat je als lezer bijna de tijd vergeet en vergeet om adem te halen. De beschrijvingen zijn gedetailleerd maar niet overladen, waardoor het fijn doorlezen is. De hoofdstukken zijn kort. Gedurende het verhaal blijf je steeds nieuwsgierig naar het volgende stuk.

Heb je zin in een fijn lezende en vlotte thriller? Dan moet je zeker dit boek lezen. Spanning gegarandeerd. Door dit boek ben ik benieuwd naar de rest van haar verhalen en daarom krijgt dit boek vijf hartjes.

Recensie: Doden praten niet - Tamara Geraeds

Doden praten niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hij verdient het om te sterven.

  Het leven is hard voor Maud sinds ze haar baan, huis en vrienden kwijt is. Ze leeft op straat en bedelt om te overleven. Het is hartje winter als een vreemde man haar aanspreekt en een bijzonder voorstel doet. Onderdak en eten in ruil voor haar hulp bij zijn wraakplan.Maud wil zijn aanbod afwijzen, maar zijn verhaal klinkt oprecht en ze is ten einde raad. Dus stemt ze in. Ze kan altijd nog terug. Toch?

  Wat zeggen lezers? ‘Perfect getimede plottwists en een ijzersterk verhaal.’ De Leeszusjes

  'Meeslepend lekker, een thriller die de lezer maar moeilijk zal kunnen wegleggen.' Moon Kager, Mustreads or Not

  'Dit boek komt absoluut in mijn top-15 met favoriete boeken van 2023!' Saskia van Schip, redacteur

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • Juli 2013: Voor jou

 • De Kring - Shelena Shorts

 • April 2014: Strak Pakje

Zoek in artikelen