• onze waardering

Een duistere waarschuwing - Chris Colfer RECENSIE

Recensie: Een duistere waarschuwing - Chris Colfer

Een Duistere Waarschuwing is het derde deel in de reeks Het Verborgen Land van Chris Colfer. In de eerste delen Het Verborgen Land en De Terugkeer van de Tovenares maakten we kennis met de tweeling Koen en Alexandra, die via een oud sprookjesboek in de sprookjeswereld belanden waar hun eigen oma de Goede Fee blijkt te zijn. In het tweede deel moeten ze het opnemen tegen de boze tovenares om hun moeder te redden. Het is wel bijna noodzakelijk om deze eerste twee delen gelezen te hebben om het derde deel te kunnen volgen. Anders ga je niet begrijpen hoe ze in de sprookjeswereld kwamen en wie al die personages zijn.

In dit deel, Een duistere waarschuwing, ontdekt Koen een mysterieuze aanwijzing van de gebroeders Grimm die erop wijst dat de sprookjeswereld in groot gevaar is. Samen met zijn klasgenootje Bella volgt hij de aanwijzingen van Moeder de Gans doorheen Europa, en samen met hun nieuwe vriend Emmerich snellen ze Alexandra te hulp. Alexandra zelf is zich nog niet bewust van het gevaar dat haar nieuwe land bedreigt, ze is immers volop aan het trainen om de volgende Goede Fee te worden.

Dit meeslepende boek weet opnieuw een perfecte mix te creëren van spanning, avontuur en humor.Hoewel het overgrote deel van het verhaal aan deze verwachtingen voldoet, valt het middenstuk een beetje uit de toon in vergelijking met de voorgaande boeken. Het is wat langdradig, de dreiging van het vijandige leger wordt wat teveel uitgerekt, waardoor het tempo van het verhaal wat vertraagt.

Heel grappig zijn de situaties met Koen en Bella, zoals het “ontvoeren” van het oude omaatje, dit zijn scènes waarop je luidop zit te grinniken. Dit is echt een reeks die om een verfilming vraagt.

De hoofdpersonages maakten ook weer een evolutie door in Een duistere Waarschuwing, het zijn nu echte tieners, en Koen en Alexandra beleven allebei hun eerste verliefdheid. Dit voegt een menselijk en herkenbaar element toe aan het verhaal, waardoor de lezers zich nog meer verbonden voelen met de personages.

Ook heel origineel hoe de gebroeders Grimm tweehonderd jaar geleden al een boodschap in een van hun sprookjes zouden hebben opgenomen om de sprookjeswereld te waarschuwen.

De prachtige cover van dit boek trekt meteen de aandacht, met Koen en Alexandra die zij aan zij staan in hun strijd tegen het Franse leger met hun reusachtige draak. Achter de tweeling staat het trollenleger als hun bondgenoten. Terwijl het verhaal zich ontvouwt, wordt duidelijk dat deze afbeelding niet slechts een momentopname is, maar een cruciale scène uit het boek weergeeft.

Een ander intrigerend aspect is de aanwezigheid van de gemaskerde man, die opnieuw een belangrijke rol vervult in het verhaal. Zijn mysterieuze optreden werpt vragen op en voegt nog een mysterie toe.

Chris Colfer is een Amerikaanse auteur en acteur, geboren in Californië. Hij is het meest bekend vanwege zijn rol als Kurt Hummel in de populaire televisieserie Glee. Met zijn boekenreeks Het Verborgen Land boekt hij nu ook succes als auteur. Hij heeft zijn creativiteit verder ook nog uitgebreid naar het schrijven van scenario’s en het produceren van films.

Een Duistere Waarschuwing is weer een heel spannend en fantasievol verhaal dat je al heel nieuwsgierig maakt naar het vervolg, het zal immers zeker niet laatste deel geweest zijn want dit boek eindigt met een geweldige cliffhanger…

Recensie: Een duistere waarschuwing - Chris Colfer

 

Het verborgen land 3 - Een duistere waarschuwing

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Koen denkt dat zijn sprookjesachtige avonturen achter de rug zijn, totdat hij een mysterieuze aanwijzing ontdekt die is achtergelaten door de beroemde gebroeders Grimm. Met de hulp van een klasgenoot en
  de bizarre Moeder Gans gaat hij op missie door Europa om een tweehonderd jaar oude code te kraken. Ondertussen traint Alexandra om de volgende Goed Fee te worden... maar haar pogingen om wensen in
  vervulling te laten gaan, lopen nooit zoals gepland. Zal ze ooit echt klaar zijn om de Feeënraad te leiden?
  Wanneer alle tekenen wijzen op een ramp voor Het verborgen land, moeten Koen en Alexandra hun krachten bundelen met hun vrienden én vijanden. Maar niets kan hen voorbereiden op de komende strijd of op het geheim dat het leven van de tweeling voor altijd zal veranderen...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Vers van 't Veld

 • Engelenhaar - Bart Chabot

 • Deze films en series worden in februari van Netflix verwijderd

Zoek in artikelen