• onze waardering

Window Shopping - Tessa Bailey RECENSIE

Recensie: Window Shopping - Tessa Bailey

Op zoek naar een ideaal feelgoodboek voor de komende kerstperiode? Zoek niet langer! Window Shopping van Tessa Bailey is er het ideale boek voor. Net als vele kerstfilms speelt het zich af in de bruisende stad New York. Stella woont daar nog niet lang na een heel zware periode in haar leven. Als ze twee weken voor Kerstmis langs de mooi versierde etalages loopt, blijft ze vol verbijstering staan voor de kerstetalage van het grote luxueuze warenhuis Vivant.  Als een knappe man haar aanspreekt om te vragen wat ze van de etalage vindt, antwoordt ze eerlijk dat het op niks lijkt. Aiden blijkt de grote baas van Vivant te zijn en neemt haar aan als etaleur. Het probleem is alleen dat Stella zich heel erg tot hem aangetrokken voelt, ook al is hij zo totaal verschillend van haar.

Window Shopping heeft alle ingrediënten voor een romantisch kerstverhaal: Stella zoekt een nieuwe start, maar was niet van plan verliefd te worden op haar nieuwe baas. In aanloop naar de kerstdagen moeten ze dan ook een hele stapel hindernissen overwinnen en allebei uitzoeken of ze het toch willen doen slagen. En alles komt natuurlijk op een cruciaal punt samen op kerstavond.

Het boek is heel romantisch maar let er wel op dat je geen rode oortjes krijgt mocht je het op de trein lezen. Want de seksscènes zijn wel uitgebreid en stomend beschreven. Je voelt de intense chemie tussen de hoofdpersonages.Verder bevat Window Shopping zeker ook de nodige humor, niet van het soort om luidop te lachen, maar wel om je een warm gevoel te geven. Zoals wanneer Aiden straffe verhalen vertelt over zijn tante Edna of als Seamus wel een heel fijne klusjesman blijft te zijn.

Het verhaal is voor beide hoofdpersonages ook een emotionele reis om zichzelf te leren kennen. Ze hebben zich immers al te lang voorgedaan als respectievelijk een betere of slechtere versie van zichzelf, Aiden om zijn familie te plezieren en Stella omdat ze haar beste vriendin niet kwijt wou. Gaandeweg ontmoeten ze elkaar in het midden en blijken ze de andere ook goed te doorzien en te kunnen helpen. En dankzij Aiden krijgt Stella ook een tweede kans, iets wat veel mensen haar ontzegden.

Tessa Bailey is een Amerikaanse auteur die bekend is voor haar hedendaagse romantische boeken. Ze woont op Long Island samen met haar echtgenoot en dochter.

Window Shopping is het perfecte romantische sexy boek voor de komende winterperiode en feestdagen. Het is puur, onvervalst plezier, met een flinke dosis feelgood en kerstvreugde.

Recensie: Window Shopping - Tessa Bailey

Window shopping

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Stella is op weg naar huis en loopt langs het grote warenhuis Vivant. Het is twee weken voor Kerstmis, en overal in New York zijn de etalages feestelijk versierd met lichtjes, nepsneeuw en rendieren. Vivant heeft ook een kerstetalage, en die is zo bizar dat Stella niet anders kan dan even vol verbijstering blijven kijken.

  Dan wordt ze aangesproken door een knappe man genaamd Aiden. Hij vraagt haar wat ze van de etalage vindt. Stella geeft hem haar ongezouten mening, waar Aiden hard om moet lachen. Hij blijkt de grote baas van het warenhuis te zijn, en neemt Stella aan als de nieuwe ontwerper van de etalages.

  De twee moeten veel samenwerken, maar zijn complete tegenpolen. Hij is extravert en altijd vrolijk, zij is een introverte pessimist die heel moe wordt van zijn eindeloze enthousiasme. Ondanks die tegenstellingen voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Maar twee zo totaal verschillende types, kan dat wel werken, of is daar een kerstwonder voor nodig?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: In het oranje ochtendlicht

 • Recensie: Omringd door idioten

 • Villa Serena

Zoek in artikelen