• onze waardering

Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius RECENSIE

Recensie: Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Ga mee op avontuur met Chloe, Sofia en Lizzy in de winterse wereld van Parijs! Chloe voelt zich volledig thuis in Parijs en geniet van haar gelukkige relatie met Guillaume. Plotseling staat Lizzy echter voor de deur met het verzoek om tijdelijk bij hen in te trekken. Chloe vind dit goed, maar ze is zich dan nog niet bewust van de gevolgen die dit met zich meebrengt… Sofia’s leven wordt ook overhoop gegooid wanneer haar vriendje vermoedt dat er meer aan de hand is tussen haar en haar assistent. Daarom wilt ze kosten wat kost bewijzen dat ze nog steeds enkel en alleen van haar vriend houdt, maar of dat ook de juiste beslissing is…

Hét perfecte boek voor dit moment: in Rendez-vous op Montmartre reis je naar Parijs in de winter. Dit boek is het tweede deel in de Bestemming Parijs-serie van Mirjam Mieserius. In het vorige deel maakte de lezer kennis met de drie vrouwelijke hoofdpersonages. Alle drie zijn ze om een andere reden uit Amerika vertrokken. In het vorige deel stond voornamelijk centraal hoe de vriendschap tussen Chloe, Sofia en Lizzy ontstond. Daar wordt in dit deel verder op gebroeid. En waar het vorige deel perfect was om in heerlijk in het zonnetje te lezen, is dit boek juist perfect voor de koude wintermaanden. Al met al is Rendez-vous op Montmartre een erg leuke feelgood-roman, waarbij de personages én de omgeving levensecht voelen.

Het leuke aan het hebben van drie hoofdpersonages, is dat je je als vrouw altijd wel met een van hen kan identificeren. Er wordt vanuit alle drie hun perspectieven geschreven. Het kan dan zijn dat je even moet inkomen (welk verhaal hoort er ook alweer bij welk personage?), maar als je dit stadium voorbij bent zit je er zo weer in. Deze verwarring kan ontstaan omdat vanuit alle drie de perspectieven vanuit de ik-vorm wordt geschreven, maar daar wen je als lezer snel aan. Chloe, Sofia en Lizzy nemen alle drie iets unieks met zich mee. Waar Chloe net opnieuw de liefde heeft gevonden, is Sofie erg druk met werken in haar winkeltje. En Lizzy is naar Parijs gekomen om muze te worden, maar loopt hierbij tegen allerlei moeilijkheden aan. Het verhaal is dus interessant omdat alle drie de levens van de dames zo verschillend zijn.

Het allergrootste pluspunt aan dit Rendez-vous op Montmartre is de schrijfstijl van Mirjam Mieserius. Ze weet de personages tot leven te brengen. Enerzijds lukt dit haar door de menselijke beslissingen die de dames maken, terwijl die niet altijd even logisch zijn. Dit wordt versterkt met een dosis humor, liefde en lessen over het leven. Dat is wat dit feelgood-boek zo interessant maakt. Want is het het beste boek dat je ooit gelezen hebt? Waarschijnlijk niet. Maar Rendez-vous op Montmartre is wél heel erg vermakelijk. Doordat er drie personages worden gevolgd is er altijd wel iets gaande. En het leuke is dat je soms niet wachten totdat je weer teruggaat naar het perspectief waar je eerder over las. Daarbij zijn de winterse sferen, waar Parijs zich op dat moment in begeeft, erg goed op papier gezet. Dankzij dit boek lijkt het net alsof je naar Parijs bent afgereisd.

Rendez-vous op Montmartre van Mirjam Mieserius is een leuke feelgood-roman van eigen bodem. Na het dichtslaan van de laatste bladzijde zul je niet kunnen wachten om het volgende deel in handen te hebben!

Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Bestemming Parijs 2 - Rendez-vous op Montmartre

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een onvergetelijke decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt. Niet alleen denkt Sofia’s vriendje dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent; een nieuwe buurtbewoonster op Montmartre brengt ook de nodige verwarring met zich mee. Sofia begint te twijfelen of haar relatie nog toekomst heeft, maar kan ze wel zonder de man die voor haar onlosmakelijk met Parijs verbonden is? Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Paris en is dolgelukkig met Guillaume. Maar dan staat Lizzy opeens voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hen mag intrekken. Chloe zegt ja, niet beseffend dat dit voor zowel haar, als voor Lizzy zelf, meer teweegbrengt dan ze hadden kunnen denken…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Gelukkig gescheiden

 • Fictie top 6: januari 2021

 • Recensie: Halszaak

Zoek in artikelen